Zapojte sa do novej pátracej hry o klíme

21.5.2024 11:39

Ak máte radi hry, máme pre vás tip. Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) pozýva verejnosť zapojiť sa do pátracej hry (questingu) o klíme a biodiverzite. Hra odhaľuje, že prispieť k zmierneniu zmeny klímy a tvoriť ostrovy života dokáže veľmi jednoducho aj jednotlivec sám.

20240520_122952_664b4105caadc.jpg
Foto: SAŽP

Pátračka sa nachádza v areáli agentúry na Tajovského ulici č. 28 v Banskej Bystrici. Hru pripravili špecialisti na environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu pri príležitosti Medzinárodného dňa biologickej diverzity (22. máj). Súťažiacich prevedú areálom a ukážu opatrenia, ktoré agentúra robí k zmierneniu zmeny klímy a podpore biodiverzity.

Ako na to?

Pred budovou SAŽP, hneď vedľa hlavného vchodu, sa nachádza cyklostojisko. Tam sa nachádza záznamový hárok s mapkou areálu a trasou, po ktorej účastník pôjde.

Na každom stanovišti splní pripravené zadanie a získa písmenká do záverečnej tajničky. Odpoveď ukáže zamestnancovi na vrátnici SAŽP v čase od 8.00 do 20.00 hod. Za snahu a usilovnosť si môže vybrať užitočnú odmenu (hmyzí domček, búdka pre vtáky, bufka, fľaša a ďalšie).

Tajnička ukrýva slogan kampane, ktorú SAŽP realizovala v rámci projektu KLÍMA BEST podporeného z nórskych fondov. Celá aktivita sa zároveň nesie v znamení hesla: Zabav sa, inšpiruj sa a vykroč s nami na zelenú.

Pátračku môže súťažiaci absolvovať sám, s triedou alebo s rodinou v období od 22. mája do 30. júna 2024.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok