Briti zostupujú do nižšej divízie. Nóri zdolali Veľkú Britániu 2:5

20.5.2024 18:56

Hokejisti Veľkej Británie vypadli z elitnej kategórie MS a v nasledujúcej sezóne si zahrajú opäť A-skupinu I. divízie. Rozhodol o tom pondelňajší zápas A-skupiny svetového šampionátu v Prahe, v ktorom Briti podľahli Nórsku 2:5 a na turnaji naďalej nezískali ani bod.

Nórsko hokej
AP Photo/Petr David Josek

Veľká Británia zostúpila ihneď po svojom postupe medzi elitu. Outsidera "áčka" čaká v utorok (12.20 h) záverečný duel skupiny s Rakúskom, ktoré prekvapivo bojuje o postup do štvrťfinále. Severania ukončili turnaj so šiestimi bodmi a predstihnúť ich môžu už iba Dáni, ktorých čakal v pondelok záverečný súboj skupiny s Fínmi (20.20 h).

Veľká Británia – Nórsko 2:5 (0:3, 1:1, 1:1)

Nóri preukázali v úvodnom dejstve väčšiu individuálnu kvalitu, ako aj chuť po víťazstve a udržalí sa medzi elitou. Už v 13. minúte viedli severania rozdielom troch gólov, keď sa presadili Vikingstad, Thoresen a Bakke Olsen.

Nórsku vyšiel aj vstup do prostrednej časti hry a 78 sekundách zvýšil Brandsegg-Nygard na 4:0, čo bolo pre Britániu prakticky neriešiteľné. Ich nádej udržal v 25. minúte Perlini, no v úvode tretieho dejstva dal definitívu nórskej záchrane druhým presným zásahom v stretnutí Bakke Olsen.

Góly: 25. Perlini (Dowd, O'Connor), 48. Betteridge (Lake, Mosey) – 5. Vikingstad (Krogdahl, Engebraten), 7. Thoresen, 13. Bakke Olsen (Steen, Brandsegg-Nygard), 22. Brandsegg-Nygard (Thoresen, Zuccarello), 45. Bakke Olsen (Brandsegg-Nygard). Rozhodcovia: Fraňo (ČR), Pearce (Kan.) - Ondráček (ČR), Zunde (Lotyš.), vylúčení: 6:3 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 13.679 divákov.

V. Británia: Whistle – Mosey, Halbert, Phillips, O'Connor, Ruopp, Richardson, Batch – Perlini, Kirk, Curran – Dowd, Lake, Neilson – Lachowicz, Norris, Betteridge – Davies, Critchlow, Duggan – Shudra

Nórsko: Haukeland - Johannesen, Solberg, Hansen, Kasastul, Engebraten, Krogdahl, Hurröd – Martinsen, Zuccarello, Thoresen – T. Olsen, Berg-Paulsen, Vikingstad – E. Salsten, H. Östrem Salsten, Rönnild – Pettersen, Brandsegg-Nygard, Bakke Olsen – Steen

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok