Padli prvé tresty. Jeden muž schvaľoval atentát na premiéra, druhý sa vyhrážal ministrovi a poslancom

19.5.2024 18:25 , Aktualizované: 19.5.2024 19:00

Okresný súd Banská Bystrica právoplatne odsúdil muža, ktorý schvaľoval a podporoval útok na premiéra, na sociálnej sieti o tom informoval o tom generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Ivan Č. prišiel vo štvrtok (16. mája) pred nemocnicu v Banskej Bystrici skandovať nenávistné heslá. Za tento čin si posedí vo väzení tri mesiace. 

Muž kričal davu: „Tu leží Fico“, „Nech skape“, „Nech zdochne!“, „Mali ho dokončiť!“, „Dobre mu tak, mali ho streliť do hlavy!“.

Vyhrážky ministrovi a poslancom

Do preventívnej väzby smeruje aj muž, ktorého zadržala NAKA ešte pred pár dňami. Obvinený sa mal vyhrážať ministrovi vnútra a dvom poslancom Národnej rady SR. Súd ho poslal do väzby pre možné pokračovanie v trestnej činnosti. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová.

"Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava III podal návrh na vzatie do väzby obvineného I. M. pre trestný čin nebezpečného vyhrážania, a to v súvislosti s tromi skutkami - vyhrážkami proti dvom poslancom NR SR a ministrovi vnútra SR. Sudca Mestského súdu Bratislava I sa s návrhom prokurátora stotožnil," priblížila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok