Čestnou vyslankyňou OSN sa stane známa komiksová superhrdinka

SITA
14.10.2016 17:46

Komiksová postava Wonder Woman sa stane honorárnou vyslankyňou Organizácie Spojených národov pre rodovú rovnosť a posilnenie postavenia žien a dievčat.

Čestnou vyslankyňou OSN sa stane známa komiksová superhrdinka
SITA/AP

Kampaň za zrovnoprávnenie

Superhrdinku z dielne DC Comics oficiálne vyhlásia za vyslankyňu OSN v piatok 21. októbra v hlavnej budove organizácie v New Yorku.

Stane sa tak počas slávnosti, na ktorej by sa mali zúčastniť generálny tajomník OSN Pan Ki-mun či viaceré predstaviteľky obľúbenej postavy, vrátane herečiek Lyndy Carter a Gal Gadot. Titul v mene Wonder Woman príjme prezidentka DC Entertainment Diane Nelson.

Ceremoniál zároveň odštartuje ročnú kampaň OSN a organizácie UNICEF, ktorá sa bude zameriavať na zrovnoprávnenie žien na celom svete. Finančne ju budú podporovať aj spomínaná DC Entertainment a spoločnosť Warner Bros.

Chystajú celovečerný film

Práve druhá menovaná momentálne pripravuje o Wonder Woman aj celovečernú snímku. Titulnú postavu, známu aj ako princezná Diana, stvárni spomínaná izraelská herečka a modelka Gal Gadot. Okrem nej sa v novinke predstaví dánska herečka Connie Nielsen, ktorá si zahrá Hippolytu, kráľovnú Amazoniek a matku Wonder Woman.

V očakávanej snímke sa ďalej ukážu Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston či David Thewlis. Réžiu má na starosti Patty Jenkins, o scenár sa postarali Allan Heinberg a Geoff Johns. Slovenská distribučná premiéra je predbežne naplánovaná na 1. júna 2017.

Priaznivci populárnej hrdinky, ktorú v roku 1941 vytvoril William Moulton Marston, ju však budú môcť vidieť aj v ďalších pripravovaných filmoch. Sú nimi Justice League so slovenskou premiérou naplánovanou na 16. novembra 2017 a jeho pokračovanie Justice League Part Two, ktoré plánujú uviesť do kín v roku 2019. Slávna princezná Amazoniek sa objavila tiež v tohtoročnej snímke Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti v hlavných úlohách s Benom Affleckom a Henrym Cavillom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok