Rómsku kapelu sme na proteste neplatili bez bločka, tvrdia v OĽaNO

TA3 TASR
14.10.2016 16:00

Hnutie OĽaNO-NOVA naďalej odmieta obvinenia, že malo rómsku hudobnú kapelu Gipsy Daniel platiť za vystúpenie na proteste pred Bonaparte bez bločka a porušiť tak zákon. Na tlačovej konferencii v parlamente zverejnili dokumenty o platbe.

Rómsku kapelu sme na proteste neplatili bez bločka, tvrdia v OĽaNO
TASR/Andrej Galica

"Máme dokumenty, ktoré potvrdzujú, že všetko prebehlo čisto. Žiadne falšovanie," povedal predseda poslaneckého klubu OĽaNO-NOVA Richard Vašečka. Faktúra bola podľa ich slov vystavená 19. júla a peniaze vyplatili 20. júla. "Je úbohé, ak tzv. ľudskoprávni aktivisti zneužili Rómov na boj s Igorom Matovičom a OĽaNO-NOVA," ohradil sa Peter Pollák, ktorý kapelu sprostredkoval.

Aktivisti Alena Krempaská a Peter Weisenbacher z Inštitútu ľudských práv podali v súvislosti s platením kapely trestné oznámenie. Matoviča podozrievajú zo spáchania trestného činu. Podľa nich sa ho mal Matovič dopustiť tým, že mal platiť kapelu Gipsy Daniel v hotovosti.

Matoviča žiadali o zverejnenie dokladu o bankovom prevode, ktorým zaplatil v júli tohto roku honorár hudobnej skupine Gipsy Daniel za vystúpenie na spoločnom mítingu so stranou SaS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok