Slovensko nestíchlo ani po útoku na premiéra. Polícia registruje vyhrážky politikom, zvýšila aj ochranu médií

16.5.2024 17:21

Polícia SR po stredajšom útoku na premiéra Roberta Fica registruje vyhrážky členom vlády aj rôznym ďalším politikom, povedal na tlačovej konferencii policajný prezident Ľubomír Solák.

policajný zbor tlačovka atentát bomby
Foto: TASR/Martin Baumann

Informačné embargo = žiadne informácie

Generálna prokuratúra uvalila na prípad pokusu o vraždu predsedu vlády informačné embargo, polícia preto nič z vyšetrovania nebude zverejňovať.

Polícia zvýšila ochranu škôl, v okolí budovy parlamentu aj redakcií médií. Solák doplnil, že pribudli aj hybridné hrozby.

Vyhrážky zastrelením smerovali napríklad na Branislava Becíka, predsedu Nitrianskeho kraja. V súvislosti s tým podal trestné oznámenie. Becík je členom strany Hlas-SD, poslancom parlamentu a lídrom kandidátky svojej strany do volieb do Európskeho parlamentu.

V stave vyšetrovania

Policajná inšpekcia vyšetruje únik videa s podozrivým z útoku z policajnej stanice a únik fotografie občianskeho preukazu páchateľa na sociálne siete. Zatiaľ nie je jasné, ktorí policajti za týmito činmi stáli.

Solák na tlačovke potvrdil, že týmito vecami sa zaoberá inšpekcia. Povedal tiež, že v súvislosti s dianím po útoku na Fica zatiaľ žiadny policajt nebol postavený mimo služby.

Prípadom sa zaoberá oddelenie závažnej kriminality slovenskej generálnej prokuratúry. "Viac informácií nie je možné teraz poskytnúť vzhľadom na aktuálne pokračujúce procesné úkony," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Zuzana Drobová.

Pozrite si celú tlačovú konferenciu polície.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok