Atentát na premiéra zaplnil titulky zahraničných médií. Toto písali bezprostredne po útoku

Správa o atentáte na slovenského premiéra okamžite obletela svet. Informácie sa objavili v najvýznamnejších agentúrach. Takzvanú minútu po minúte spustila aj spravodajská BBC. Správu priniesli titulky najvýznamnejších médií v našom regióne, v západnej Európe, ale aj ukrajinské či americké médiá.

Svetové médiá informovali o priebehu incidentu a citovali vyjadrenia slovenských predstaviteľov k streľbe vrátane stanoviska prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

Prinášali však aj reakcie svetových lídrov. Viaceré médiá sa pritom odvolávajú aj na informácie ta3.

Pozrite si, ako o atentáte na slovenského premiéra informovali svetové médiá:

BBC

"Podľa správ zo Slovenska bol premiér Robert Fico postrelený a prevezený do nemocnice po zasadnutí vlády pri hlavnom meste Bratislava.

Polícia údajne po incidente zadržala jedného muža.

Ide o mimoriadnu udalosť, takže zostaňte s nami a sledujte ďalší vývoj," napísala portál BBC krátko po incidente, po ktorom na svojom webe spustila ONLINE článok.

fico-bbc.png Foto: reprofoto: BBC Správa o atentáte na Roberta Fica na BBC

CNN

Atentát na premiéra je hlavnou správou aj na webe americkej CNN, ktorá takisto spustila ONLINE článok. V ňom pravidelne prinášajú najnovšie informácie. Téme sa však venujú aj v ďalších článkoch.

fico-cnn.png Foto: reprofoto: CNN Správa o atentáte na Roberta Fica na CNN

France24

Slovenský premiér Robert Fico je po pokuse o atentát v ohrození života, píše v titulku francúzska spravodajská stanica France24. V texte cituje viaceré slovenské médiá vrátane ta3.

fico-france24.png Foto: reprofoto: France24 Správa o atentáte na Roberta Fica na France 24

TASS

Ruská tlačová agentúra TASS vyzdvihla kľúčové udalosti incidentu. "Slovenský premiér Robert Fico bol pri pokuse o atentát postrelený a zranený do hrudníka, brucha a končatiny. Výstrely boli vypálené, keď vyšiel zo zasadnutia vlády v meste Handlová. Strelec bol zadržaný a identifikovaný. Tu sú najdôležitejšie informácie o incidente, ktoré zostavila agentúra TASS," napísala TASS.

fico-tass.png Foto: reprofoto: TASS Správa o atentáte na Roberta Fica na TASS

O incidente informovali aj agentúry AP, AFP, Reuters i DPA, ale napríklad aj talianska agentúra ANSA či chorvátska agentúra HINA.

V súvislosti so streľbou priniesli informácie aj spravodajské stanice Sky News či al-Džazíra, ako aj portál britského denníka The Guardian, server Politico, portál amerického denníka The Washington Post i britských novín The Independent, server Euractiv či stanica Deutsche Welle (DW).

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok