Frühauf pre ta3: Máme tím, ktorý chce úspech. Tréneri vedeli, že prvé duely odchytá Škorvánek, proti USA už chceli Hlavaja

Naši hokejoví reprezentanti začali svetový šampionát v Česku prehrou s Nemcami, ale potom vyhrali dva duely v priebehu dvoch dní. Najskôr zdolali Kazachov a potom aj favorizovaných Američanov. Práve po tomto veľkom víťazstve sa rozprával redaktor ta3 Marek Kantorík s asistentom trénera Petrom Frühaufom.

Peter Frühauf
Foto: TASR/Daniel Stehlík

„Chalani boli nastavení od prvej minúty. Možno sa niekomu mália dva body, ale mne vôbec. Súper sa vrátil do zápasu a bolo veľmi dôležité, že sme na to odpovedali,“ prezradil Frühauf s tým, že s USA vyhral celý tím.

„Aj pri remízovom stave sme držali veľmi dobrý výsledok s favoritom turnaja. Najmä ani nebol čas byť skleslý, hralo sa ďalej a vo vysokom tempe,“ povedal asistent kanadského kouča.

Anketa

Koho tipujete na víťaza duelu Slovensko - Poľsko?

Slovensko
- %
Poľsko
- %
nepozerám hokej
- %
Celkovo hlasov: 249

Cena pre každého

Frühauf priznal, že pred turnajom sa už vedelo, že prvé dva duely odchytá Stanislav Škorvánek a ten proti USA zase Samuel Hlavaj. Pripustil, že je spokojný s doterajším päťbodovým ziskom z troch odohraných stretnutí vzhľadom na súperov (Nemecko, Kazachstan, USA).

„Ak by dali odovzdávať ceny pre každého hráča, každý by ich aj získal (pozn. red: po stretnutí s USA). Samo (Hlavaj) bol skvelý, sebavedomý, rýchlo rozohrával puky, dostával nás z tlaku, klobúk dole aj pred ním,“ doplnil bývalý hokejista s tým, že získané body sa musia potvrdiť v zápase proti Poľsku, ktorý hráme v stredu o 20.20 h. „To víťazstvo potrebujeme.“

Celý rozhovor s asistentom trénera Petrom Frühaufom si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok