Osemnásťročný Matthews skóroval v debutovom zápase NHL štyrikrát

TA3
13.10.2016 10:37

Tohtoročná draftová jednotka Auston Matthews si nemohla priať lepší štart kariéry v NHL. Iba osemnásťročný mladík skóroval v priebehu dvoch tretín štyrikrát a prekonal tak legendy akými sú Cloutier, Brunnström, či Stepan, ktorí svoju kariéru odštartovali hatrickom.

Zapísal sa do histórie

"Nemám slov, ak mám byť úprimný. Ako ubiehal čas, stále viac a viac som si uvedomoval, čo som dokázal. Nechcelo sa mi tomu veriť, mal som dojem, že je to nereálne," vyznal sa Matthews. "Ťažko sa mi to slovami opisuje. V hľadisku som mal rodičov, s ktorými som sa tak mohol podeliť o tieto pamätné momenty. Som šťastný, že mohli byť pri tom," uviedol talentovaný center pre zámorské médiá.

Matthews si vyslúžil pochvalu aj od svojho trénera Mikea Babcocka. "Všetci sme súčasťou histórie, lebo sme boli pri tom. Auston je výnimočný hokejista," vyhlásil kouč Toronta.

Na výhru to nestačilo

Napriek fantastickému individuálnemu predstaveniu zobral na seba zodpovednosť za prehru, keďže bol v predĺžení na ľade pri inkasovanom góle z hokejky Turrisa. "Z individuálnej stránky to bol pre mňa viac než ideálny vstup do sezóny, no musím povedať, že záverečná akcia ide stopercentne na môj vrub. Chceli sme tu vyhrať, čo sa nám nepodarilo. Je to pre mňa a môj tím dobrá lekcia. Spravili sme niekoľko dobrých i horších vecí, z ktorých sa musíme poučiť," dodala tohtoročná draftová jednotka.

Matthews zažil v dueli s Ottawou profiligovú premiéru z ríše snov, keď už po dvoch tretinách "bitky o Ontário" mal na konte štyri strelené góly. Stal sa tak prvým hráčom v modernej ére NHL, ktorý debutoval v lige štyrmi presnými zásahmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok