Prezidentka položila veniec na hrob neznámeho vojaka. Symbolicky si tak pripomenula ukončenie druhej svetovej vojny

ta3
8.5.2024 10:05

Je dôležité pamätať na odkaz druhej svetovej vojny, že nenávistné ideológie môžu zabíjať. Pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom to pripomenula prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Zdôraznila, že je našou povinnosťou, aby sme svet prosperity, slobody a demokracie nielen chránili, ale v najlepšom možnom stave ho odovzdali aj našim potomkom.

"Nikdy nesmieme zabudnúť, že územie Slovenska spoločne od fašistov a ich prisluhovačov oslobodzovali sovietske, rumunské a československé jednotky," zdôraznila prezidentka na sociálnej sieti.

Hlava štátu pripomenula, že druhá svetová vojna, od konca ktorej uplynulo 79 rokov, natrvalo zmenila Európu. "Na troskách bojmi zničeného kontinentu vyrástol nový model mierového spolužitia európskych národov a štátov. Spolužitia založeného na zdieľaní spoločných hodnôt demokracie a slobody - keďže história aj súčasnosť nás učí, že nedemokratické či autoritárske režimy sú aj ohrozením mieru," doplnila. Treba mať podľa nej na pamäti odkaz všetkých, ktorí za slobodu našich generácií zaplatili životmi.

Pozrite si video ako prezidentka Zuzana Čaputová kládla veniec na hrob neznámeho vojaka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok