Prestaňte používať smartfóny Galaxy Note 7, vyzýva výrobca

TA3 TASR
11.10.2016 13:10

Juhokórejský koncern Samsung Electronics úplne zastavil predaj smartfónov Galaxy Note 7. Zároveň vyzval majiteľov týchto telefónov, aby ich prestali používať, kým nevyšetrí prípady vznietenia batérií. To vyvoláva špekulácie, že firma stiahne svoj vlajkový smartfón z trhu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Prestaňte používať smartfóny Galaxy Note 7, vyzýva výrobca
SITA/AP

Explodovali batérie telefónov

Obchodníci v USA a v Austrálii už v pondelok zastavili predaj aj výmenu modelov Galaxy Note 7. A letecké úrady zakázali ich používanie na palubách lietadiel po tom, ako pre dym z tohto smartfónu museli v USA minulý týždeň evakuovať cestujúcich z lietadla.

Juhokórejský výrobca oznámil, že požiadal všetkých predajcov na celom svete, aby stiahli telefóny Note 7 z pultov a zastavili aj ich výmenu. Koncern má veľké problémy s najnovším smartfónom. Batérie niektorých telefónov totiž explodovali počas nabíjania a stalo sa tiež, že telefón dokonca začal horieť. Samsung pritom v uplynulých rokoch investoval obrovské sumy do marketingu a budovania značky Galaxy. Dúfal, že nový smartfón mu pomôže zvýšiť náskok pred najväčším konkurentom Apple.

Problémy po 2 týždňoch na trhu

Samsung v septembri zvolal na výmenu 2,5 milióna smartfónov Galaxy Note 7. So zvolávaním musel začať len dva týždne po uvedení nového modelu na trh. Spoločnosť oznámila, že spolupracuje s úradmi na vyšetrovaní problému. Samsung najnovšie ponúka majiteľom Note 7 ich výmenu za úplne iný telefón, alebo refundáciu.

Rozhodnutie koncernu úplne stiahnuť nový smartfón z predaja vyvoláva pochybnosti o jeho systéme kontroly kvality. Môže mu spôsobiť obrovské finančné škody a ohroziť jeho reputáciu. Analytici odhadujú, že trvalé ukončenie predaja Note 7 môže vyjsť Samsung na 17 miliárd USD (15,23 miliardy eur) a poškodiť povesť jeho ďalších produktov v očiach zákazníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok