Rusko reaguje na hrozby zo Západu. Chystá vojenské cvičenie zamerané na prípravu taktických jadrových zbraní

ta3/ČTK
6.5.2024 10:32

Rusko začalo prípravy na vojenské cvičenie, ktoré sa uskutoční v jeho Južnom vojenskom okruhu a bude zahŕňať prípravy na nasadenie a použitie taktických jadrových zbraní. Oznámilo to v pondelok ruské ministerstvo obrany. Do cvičenia sa zapoja vzdušné aj námorné sily, informuje agentúra Reuters s odvolaním sa na ministerstvo.

Putin
TASR/AP

Cieľom cvičenia je zaistiť bezpečnosť Ruska, uviedlo ministerstvo. Manévre sa zamerajú na zabezpečenie územnej celistvosti a zvrchovanosti Ruska "v reakcii na provokatívne vyhlásenia a hrozby niektorých západných predstaviteľov voči Ruskej federácii", uviedlo ministerstvo.

Jadrové sily

Cvičenia sa budú konať s cieľom zvýšiť úroveň pripravenosti ruských nestrategických jadrových síl na plnenie bojových úloh, uviedla tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na ministerstvo obrany. Očakáva sa, že cvičenie sa uskutoční v blízkej budúcnosti a zúčastnia sa na ňom raketové formácie Južného vojenského okruhu.

Účastníci cvičenia vykonajú súbor činností na precvičenie prípravy a použitia nestrategických jadrových zbraní, uviedla agentúra TASS. Cvičenie nariadil prezident Vladimir Putin a zúčastnia sa na ňom najmä sily rozmiestnené v blízkosti Ukrajiny, uvádza agentúra AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok