Zomrel známy herec Bernard Hill. Preslávil sa učinkovaním v Titanicu či v sérii Pán prsteňov

ta3/čtk
5.5.2024 17:30 , Aktualizované: 5.5.2024 17:39

Vo veku 79 rokov v nedeľu 5. mája zomrel britský herec Bernard Hill, známy predovšetkým vďaka úlohám úloh v oscarových filmoch Titanic a trilógii Pán prsteňov. Informoval o tom server BBC News s odvolaním sa na hercovu agentku. Rodina zatiaľ žiadne oficiálne vyjadrenie nevydala.

bernard hill
Profimedia

Na obrazovkách bude aj dnes

Zomrel v nedeľu 5. mája. Potvrdil jeho agent Lou Coulson.

Hilla preslávila úloha kapitána Edwarda Smitha v Titanicu, ktorý získal jedenásť Oscarov.

Rodák z Manchestru stvárnil tiež kráľa Théodena v dvoch dielach fantasy trilógie natočenej podľa kníh spisovateľa J. R. R. Tolkiena. Posledný diel s názvom Pán prsteňov: Návrat kráľa získal tiež 11 zlatých sošiek.

Na televíznych obrazovkách sa Hill objaví v druhej sérii britského dramatického seriálu Respondér, ktorý začne BBC vysielať práve v nedeľu.

Zrušil účasť

Hill bol veľmi obľúbený aj za svoje výkony v epickej trilógii Petra Jacksona Pán prsteňov.

Pripojil sa k hereckému obsadeniu druhého filmu Dve veže z roku 2002 a vrátil sa do série v Návrate kráľa z roku 2003, ktorý získal 11 Oscarov.

Hill sa mal v sobotu 4. mája zúčastniť na Comic Cone v Liverpoole, ale na poslednú chvíľu musel účasť zrušiť, uviedol kongres v príspevku na X.

Keď sa objavila správa o jeho smrti, organizátori na pódiu uviedli, že sú "zlomení" Hillovou smrťou a jeho rodine želajú "veľa síl".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok