FOTO: Nad Partizánskym sa ženili všetci čerti. Pivnice sú pod vodou, dvory ľudí zaplavili nánosy blata

ta3/Soňa Búranová/TASR
5.5.2024 10:22

Prietrž mračien spôsobila v sobotu popoludní v mestskej časti Partizánskeho Návojovce škody na majetku obyvateľov i v dome kultúry. V meste večer zasadal krízový štáb, ktorý vyhlásil mimoriadnu situáciu. Uviedol to primátor Jozef Božik.

Patrizánske povodeň
TASR/Michal Gendiar
Pes na zaplavenom dvore rodinného domu po prietrži mračien v Návojovciach

Cesta sa zmenila na rieku

"Rozhodol som o vyhlásení 3. stupňa povodňovej aktivity a mimoriadnej situácie v mestskej časti Návojovce," napísal v sobotu večer na sociálnej sieti Božik.

Informoval, že vytopených bolo niekoľko domov a zatopené sú záhrady, kultúrny dom, pohostinstvo aj súkromná firma, ktorej sa zrútila časť plotu.

"Za 15 minút sa môže zmeniť cesta na rieku a Váš dom či pivnica je pod vodou... Zajtra budú TSM (technické služby mesta - pozn. red.) čistiť ulice i chodníky. Dúfam, že už žiaden dážď nepríde," komentoval večer.

Polia bez obilnín nezadržali vodu

Zatopenie časti mesta vysvetlil tým, že polia nad Návojovcami sú ešte bez obilnín. "A tak prívalový dažď nemalo čo zastaviť a stiahol veľkú časť blata do suchého poldra a upchal ho. To spôsobilo, že nebola adekvátna regulácia prítoku prívalovej vody a tá vytopila časť Návojoviec," uviedol.

V sobotu ráno občanov informoval, že v Návojovciach už prebieha čistenie ciest. Výšku škody primátor odhadnúť nevedel. S odstraňovaním následkov prietrže pomáhali hasiči aj obyvatelia.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok