Uniklo video z Lipšicovej nehody, ukazuje zrážku na priechode

TA3 SITA TASR
10.10.2016 14:17

Na internet sa dostalo necenzurované video, ktoré má pochádzať z nehody bývalého poslanca parlamentu Daniela Lipšica. Záznam z priemyselnej kamery zrejme ukazuje, že chodca, ktorý neskôr zraneniam podľahol, politik zrazil na priechode.

Uniklo video z Lipšicovej nehody, ukazuje zrážku na priechode
youtube.com/pluska

Zastavil a volal pomoc

Video zverejnil denník Plus 1 Deň, ktorý dostal "obálku s usb kľúčom". Ukazuje záber na rušnú bratislavskú cestu. Po priechode pre chodcov prechádza muž, ktorého zrazí auto. Vodič okamžite zastane a volá pomoc. Neskôr dorazí aj záchranka.

Nehoda, po ktorej zahynul 72-ročný dôchodca Emil Kalabér, sa odohrala 19. septembra v Bratislave. Lipšic pre ňu čelí trestnému stíhaniu.

Upozornenie: zábery sú nevhodné pre deti a citlivé povahy

Poslanec podľa vlastných slov približne o ôsmej večer šoféroval svoje auto na Vajnorskej ulici, odrazu mu však do cesty vošiel chodec. "Šiel som približne 50-tkou. Pán mal tmavé oblečenie, zbadal som ho v poslednej chvíli a zrážke som, žiaľ, nevedel zabrániť. Okamžite som zastal. Pán bol pri vedomí, mal otvorené oči, hmatateľný pulz, ale nekomunikoval. Zavolal som záchranku a snažil sa poskytnúť mu prvú pomoc," popísal udalosť Lipšic. Po pár minútach prišli na pomoc okoloidúci, ktorí mali podľa poslanca lepšiu lekárničku ako on. Krátko potom prišli záchranári.

Vzdal sa mandátu

Lipšic po nehode v slovenskom parlamente ako poslanec skončil, mandátu sa vzdal ku koncu septembra. „Každú prácu som sa snažil robiť naplno. Po tom, čo sa stalo v pondelok, by som nevedel svoj poslanecký mandát vykonávať naplno. Preto som sa rozhodol odísť z postu poslanca NR SR,“ vyhlásil par dní po nehode. 

„Osud tejto krajiny a jej ľudí mi nebol, nie je a nebude ľahostajný. Budem sa snažiť byť vo verejnom živote naďalej prítomný, budem ako advokát zastupovať ľudí,“ uviedol s tým, že na mnohé otázky nemá dnes odpoveď. O politickej budúcnosti v tomto okamihu Lipšic neuvažuje. Neuvažuje ani o tom, či bude kandidovať v najbližších parlamentných voľbách. Odmietol tiež, že by kandidoval v komunálnych alebo regionálnych voľbách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok