Nitra sa pozviechala, s prehľadom prekonala L. Mikuláš

TA3 SITA
9.10.2016 21:22

Majstrovská Nitra sa po dvoch prehrách pozviechala, v nedeľu si to v 11. kole najvyššej domácej hokejovej súťaže odniesol Liptovský Mikuláš, podľahol favoritovi na jeho ľade 1:4. Zverenci Andreja Kmeča sa pritom gólovo naplno rozbehli až od polovice duelu.

Nitra sa pozviechala, s prehľadom prekonala L. Mikuláš
SITA/Jakub Julény

Pred vlastnými fanúšikmi otvoril skóre v 4. min v početnej výhode Branislav Mezei a keď hostia nevyužili niekoľko možností vyrovnať, domáci navodili rozhodnutie troma zásahmi v 31. - 36. min. Postarali sa o ne Marek Slovák, Henrich Ručkay a v presilovke Radoslav Macík.

V záverečnej tretine Liptáci síce znížili v 53. min Rudolfom Hunom, v zásade sa však už iba dohrávalo. Nitra najprv v utorok inkasovala debakel 0:7 na severe Moravy od Vítkovíc v prvom dueli 1/16-finále Ligy majstrov a potom v piatok podľahla tiež vonku 2:5 Banskej Bystrici. Teraz sa vrátila na čelo pelotónu, má 27 bodov, druhé Košice o bod aj odohraný zápas menej. Liptovský Mikuláš v septembri tohto súpera zdolal doma 4:3 po samostatných nájazdoch, nedokázal na to nadviazať.

HK Nitra - MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)

Zostavy:

Nitra: Michal Valent - Milam, M. Versteeg, Rais, Mezei, P. König, Ordzovenský, E. Piačka, Pupák - Laliberté, Marek Slovák, Blackwater - H. Ručkay, M. Krištof, Kutálek - Macík, J. Štefanka, Bajtek - Chalupa, L. Paukovček, Bene

Liptovský Mikuláš: A. Nagy - Mezovský, M. Šiška, Oravec, Bobček, M. Moravčík, Kadlubiak - Kadura, Róbert Huna, Rudolf Huna - M. Uram, M. Sukeľ, Kriška - A. Laco, Piatka, A. Lištiak - Kabáč, Stümpel, Števuliak - Brezniak

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok