V Ľubľane Slováci prehrali len tesne, rozhodol Kronaveter

TA3 TASR SITA
8.10.2016 23:26

Slovenskí futbaloví reprezentanti prehrali tesne 0:1 v Ľubľane s domácim tímom Slovinska v sobotňajšom stretnutí v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

Prvú obrovskú možnosť mali Slovinci

O jediný gól zápasu na štadióne Stožice sa postaral v 74. min striedajúci Rok Kronaveter, ktorý prekonal brankára Matúša Kozáčika.

Slovensko nastúpilo s tromi stopérmi, na krajoch s Pauschekom a Šventom, ktorí sa v prípade akcií domácich zasúvali dozadu a pri útočnej snahe zasa podporovali ofenzívu. Na hrote bol len Mak, dopĺňaný Hamšíkom.

Prvú obrovskú možnosť mali Slovinci. V 9. min zaváhal Hrošovský, ale Birsa nepotrestal jeho veľkú chybu - v poslednej chvíli ratoval J. Ďurica. Následne zakončil Ivičič vedľa. Spomenutý Ďurica v 13. min pálil zo štandardky nad, Gregušov pokus bol zblokovaný a dobrú štvorminútovku hostí uzavrel Pauschek hlavou vedľa. Slovinci sa prebrali, Kozáčik zasahoval po štandardnej situácii v podaní Birsu, v 23. min riskantne, no s bravúrou zvládol súboj s Iličičom a po rohu vystrelil Verbič nad jeho bránku.

f2_0a000002-609f-f533.jpg

Slovinci sa snažili potešiť fanúšikov

Ľavačka Birsu hrozila aj po polhodine hry, na jeho center nedosiahol Samardžič. Najväčšiu šancu v prvom dejstve mali Slováci v 38. min, Makov pokus zlikvidoval Oblak. Domáci mohli odchádzať do kabín spokojnejší, prudký pokus Bezjaka v dobrej pozícii Kozáčik zázračne vyrazil do brvna.

Po zmene strán Iličič efektne uvoľnil Kurtiča, ale tomu lopta pri centri vôbec nesadla. Slovinci sa snažili potešiť svojich fanúšikov, ktorí ich hnanli dopredu a napokon sa dočkali víťazstva.

Tréner Srečko Katanec mal správnu voľbu pri striedaní, keď na trávnik poslal Roka Kronavetera. Útočník domáceho klubu NK Olimpija Ľubľana sa mu za dôveru odvďačil v 74. min rozhodujúcim gólom stretnutia - na trávniku bol iba dve minúty. Slovenskí futbalisti sa k výraznej odpovedi už ani nedostali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok