Dovolenkári sa v Chorvátsku musia pripraviť na vyššie ceny, siahnu hlbšie do vrecka. Obľúbená pochúťka atakuje rekordnú sumu

ta3
28.4.2024 00:00

Domáci i turisti sa v Chorvátsku musia pripraviť na vyššie ceny obľúbenej pochúťky. Ceny zmrzliny totiž pri Jadrane stúpli, a to ešte ani nezačala hlavná turistická sezóna.

3_22062023_pocasie_leto_teplo968210.jpg
TASR/Pavol Zachar (ilustračná foto)

Zatiaľ čo kopček zmrzliny predávali v minulom roku v priemere za tri eurá, v súčasnosti sa v obľúbených destináciách dovolenkárov predáva za ešte vyššiu sumu. V Splite si napríklad za kopček zaplatíte 3,90 eura a v Dubrovníku dokonca štyri eurá, upozornil portál novinky.cz.

Niektorých cena odradí, iných však nie

„Myslím, že s prechodom na euro zmrzlina zdražela zo všetkého najviac. To bolo vlani. Zdá sa ale, že tento rok to pokračuje,“ povedal Mario zo Splitu pre denník Dnevnik.hr. „Zmrzlinu som tento rok ešte nemal,“ posťažoval sa. „Tie peniaze za to jednoducho nedám,“ dodal.

Nie každého odradí vysoká cena. „Áno, možno je drahšia, ale je výborná a my sme tu na predĺženom víkende a nechystáme sa šetriť,“ povedal turista z Británie, ktorý si z cukrárne odniesol tri kopčeky. 

Doženú aj Benátky

V talianskych Benátkach už teraz stojí kopček zmrzliny v priemere 4,50 eura. „Čoskoro ich doženieme,“ konštatoval chorvátsky denník. Tiež pripomenul, že vlani v auguste v jednom plážovom bare v letovisku Barbariga v Istrii stála zrmzlina rekordných sedem eur.

Pozrite si reportáž o chorvátskych rekorných príjmoch z turizmu. ↓

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok