Úvod do MS sa skončil katastroficky. Mladíci podľahli obhajcom z USA o deväť gólov

ta3/TASR
25.4.2024 15:42

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov prehrali v úvodnom zápase majstrovstiev sveta vo Fínsku s USA 0:9. Obhajcovia titulu mali duel od úvodu pod kontrolou a v každej tretine strelili po tri góly. Hetrikom sa zaskvel Cole Eiserman, štyri body nazbieral James Hagens (2+2). Slováci nastúpia na ďalší zápas v A-skupine v piatok 26. apríla o 13.00 SELČ proti Lotyšsku.

20220725hokej_18_5888043.jpg
TASR/Jakub Kotian (ilustračná fotografia)

Čestný gól neprišiel

Slováci chceli Američanom vzdorovať, no inkasovali už v 3. minúte, keď Hutson spoza obrancu Zubeka prestrelil brankára Lenďáka - 1:0. Zámorský tím bol ofenzívne aktívnejší, viackrát si vytvoril tlak a v 11. minúte dal druhý gól. Po prihrávke Hagensa z otočky sa v presilovke zblízka presadil Eiserman. Slováci mali problém zachytávať ofenzívne akcie súpera a Hagens pridal v závere prvej tretiny prvý gól, keď si efektne poradil s obrancom Kálmanom.

Ani v druhej tretine sa obraz hry príliš nezmenil, sebaistí Američania sa snažili o ďalšie góly. Slováci sa síce vyhli zbytočným vylúčeniam, po dvoch tretinách mali iba dva menšie tresty, no aj v prostrednej časti trikrát inkasovali.

V 22. minúte zakombinovali Hagens so Stigom, ktorý zvýšil na 4:0. Whipple pridal v 35. minúte piaty gól Američanov a Hagens po kombinácii zvýšil na 6:0. Slováci sa miestami dostali do protiútokov a viackrát boli blízko k prvému gólu, no vo finálnej fáze im chýbala ľahkosť.

Od polovice druhej tretiny bolo už 8:0, keď Slováci nezareagovali na kombináciu so zakončením Humphreysa a Eisermanovi dovolili priveľa dorážok. Američania strelil aj v tretej tretine tri góly, keďže Eiserman v 59. minúte uzavrel na 9:0.

Za najlepšieho hráča slovenského tímu vyhlásili útočníka Tomáša Pobežala.

Ďalší program SR v A-skupine (Espoo, časy v SELČ):

Piatok 26. apríla

13.00 SLOVENSKO - Lotyšsko

Nedeľa 28. apríla

13.00 SLOVENSKO - Fínsko

Utorok 30. apríla

13.00 Nórsko - SLOVENSKO

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok