Výrečný školák Weston je hviezdou Trumpovej volebnej kampane

TA3
9.10.2016 20:09

Hoci má len 12 rokov, jeho prejav pripomína profesionálneho politika. Mladý Weston Imer sa stal hviezdou nielen v Colorade, kde nekompromisne propaguje kvality svojho vzoru Donalda Trumpa, ale aj v najznámejších médiách a na sociálnych sieťach.

Výrečný školák Weston je hviezdou Trumpovej volebnej kampane
SITA/AP

Kariéru buduje od detstva

Kampaň Donalda Trumpa nie je úplne tradičná. Nejde len o tvrdé výpady republikánskeho kandidáta, ale aj o výber ľudí, ktorí sú zodpovední za chod kampane.

V úzkom kruhu Trumpa sa pohyboval Paul Manafort, ktorý robil poradenstvo aj bývalému ukrajinskému prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi a niektoré jeho finančné transakcie vzbudili pozornosť. O miesto šéfa volebného štábu už prišiel.

Pozornosť sa sústredila aj na regionálnych lídrov kampane. V coloradskom Jefferson County sa na špici dobrovoľníckej mašinérie pohybuje len 12-ročný Weston Imer.

Siedmak Weston údajne koordinuje dobrovoľníkov a pomáha v kancelárii svojej mame. Chlapec sa vyjadruje sebavedomo a verí, že toto všetko mu pomôže v budovaní jeho vlastnej politickej kariéry. Prekvapujúco výrečný podporovateľ Trumpa už zaujal pozornosť najväčších amerických médií ako je CBS alebo CNN.

Spojenectvo s najmladším Trumpom

Pre britský Guardian mladý republikán prezradil, že by sám rád kandidoval za prezidenta. Najbližšie to bude pre neho možné až v roku 2040. Uvedomuje si, že do boja s demokratmi nemôže ísť sám a potrebuje svoju "dvojku" tak, ako si Donald Trump vybral guvernéra štátu Indiana Mikea Pencea.

gop-2016-convention-1b5ec258187b440daa96d4ad01d3a6e8_0a000002-9b69-b4da.jpeg

Jednoznačnou voľbou pre Westona je Trumpov najmladší syn Barron, ktorý má teraz 10 rokov. Čo si o tejto ponuke myslí samotný Barron, nie je známe. Doteraz sa ani nevie, či má Barron nejaké politické názory. Nádejou však môže byť, že jeho matka Melánia Trump svojho syna opisuje ako veľmi podobného svojmu otcovi. "Je to veľmi cieľavedomý a šikovný chlapec. Je nezávislý a zanovitý a presne vie, čo chce. Niekedy ho volám malý Donald. Vzhľadom je mixom nás oboch, ale jeho osobnosť je dôvod, prečo ho volám "malý Donald,“ povedala Barronova hrdá matka Melánia.

Pravdepodobnosť, že presne o 24 rokov bude z Oválnej pracovne Bieleho domu riadiť USA dvojica Imer – Trump, je však mizivá. Najmladší z dynastie Trumpovcov, o ktorom sa hovorí, že rád nosí obleky ako jeho otec a nemá rád detské oblečenie, je pre sezónu 2040 z hry von. Barron ešte nebude mať ústavou vyžadovaných 35 rokov.

Weston Imer sa však obmedzovať nemusí a môže kráčať v ústrety k svojej žiarivej budúcnosti. Pomôcť mu k tomu má oddaná podpora Donaldovi Trumpovi aj tvrdá kritika jeho konkurentky. Hillary Clintonovú označil nekompromisne za kriminálničku. Školácky politik si dovolil aj katastrofickú predpoveď do budúcnosti. "Ak nezvolíme Trumpa a Pencea, streľba na školách sa za nasledujúce štyri alebo osem rokov úbohého prezidentovania Hillary Clintonovej môže strojnásobiť," vyhlásil pre CNN.

Risk strojcov Trumpovej kampane, ktorí  urobili Westona tvárou kampane v jednom z coloradskych miest, sa vyplatil. Školák vystupuje disciplinovane ako skúsený politik, pričom však používa agresívnu Trumpovu rétoriku. "Páči sa mi, že nehovorí politicky korektne, páči sa mi, že hovorí, čo mu napadne," vymenoval Weston pozitíva republikánskeho nominanta.

Klub Trumpových detí

Weston začal podporovať blonďavého magnáta v minulom školskom roku, keď väčšina spolužiakov stavila na texaského senátora Teda Cruza. Ten svoj boj o republikánsku nomináciu prehral - a nastal čas Trumpa.

Westonovi sa podarilo založiť klub Colorado Kids for Trump (Coloradske deti podporujú Trumpa), ktorý sa okrem podpory republikánskeho prezidentského kandidáta zameriava aj na pomoc deťom, ktoré šikanujú pre svoj pozitívny vzťah k miliardárovi.

Colorado sa tradične považuje za jeden z kľúčových štátov vo voľbách. Zaraďuje sa medzi takzvané swing states, v ktorých už tradične bývajú výsledky demokratov a republikánov tesné. V tejto volebnej sezóne je situácia rovnaká. Najprv to vyzeralo na zásadný triumf Clintonovej, ale teraz bežia do cieľovej rovinky obaja kandidáti plece pri pleci. Dramatický finiš kampane môže byť ideálnou situáciou pre rozbeh ambiciózneho Westona Imera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok