Dobrá správa pre Slovensko. Tatar posilní tím na majstrovstvách sveta

ta3/TASR
22.4.2024 21:25 , Aktualizované: 22.4.2024 21:47

Hokejový útočník Tomáš Tatar posilní Slovensko na MS v Prahe a Ostrave. V pondelok to potvrdil generálny manažér jeho klubu Seattle Kraken Ron Francis, ktorého citoval portál Circling Seattle Sports.

Tridsaťtriročný krídelník prišiel do klubu počas sezóny z Colorada a v 43 dueloch v jeho farbách nazbieral 15 bodov za osem gólov a sedem asistencií. V drese Avalanche nastúpil na 27 zápasov s bilanciou jeden gól a osem asistencií.

Tatar štartoval na šiestich svetových šampionátoch. Pred dvoma rokmi bol kapitán Slovenska a vo ôsmich stretnutiach nazbieral šesť bodov (3+3). V roku 2012 získal striebro.

Posila z NHL

Tréner Craig Ramsay tak môže v Čechách počítať so štyrmi hokejistami, ktorí v prebiehajúcej sezóne pravidelne hrávali v NHL. Pred Tatarom prisľúbili účasť aj Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Martin Pospíšil. Na šampionáte by sa mal predstaviť aj Pavol Regenda, ktorý v tomto ročníku odohral päť duelov za Anaheim.

Zo Seattlu smerujú na MS aj Nemec Philipp Grubauer, Francúz Pierre-Edouard Bellemare, Švéd Andre Burakovsky a Kanaďania Jared McCann, Brandon Tanev a Jamie Oleksiak.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok