Stav kandidáta na šéfa Farageových populistov sa zlepšil, čaká na testy

TA3 TASR ČTK
6.10.2016 18:12

Britský europoslanec Steven Woolfe, ktorý bol za doteraz nejasných okolností pri hádke počas stretnutia europoslancov Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva zranený do hlavy, musel byť hospitalizovaný, ale jeho zdravotný stav sa zdá byť uspokojivý.

Z nemocnice 49-ročný kandidát na nového šéfa UKIP odkázal, že sa nepotvrdila obava z krvnej zrazeniny v mozgu a že sa už cíti dobre.

Podľa nemenovaných zdrojov, na ktoré sa odvoláva denník The Guardian a ďalšie médiá, Stevena Woolfa "udreli a následne sa v europarlamente zrútil".

Woolfe údajne nezkolaboval hneď po hádke, podľa všetkého došlo aj k fyzickej potýčke. Až o niečo neskôr sa zrútil, keď sa europoslanci mali odobrať na obedňajšie hlasovanie.

Zranený europoslanec z nemocnice odkázal, že oceňuje starostlivosť, ktorej sa mu dostalo zo strany zamestnancov europarlamentu, poslancov UKIP a zdravotníkov. Vyšetrenie "ukázalo, že v mozgu nie je žiadna krvná zrazenina. Teraz sa cítim radostnejší, šťastnejší a usmievavější, než kedykoľvek predtým. Preventívne ale zostanem cez noc (v nemocnici) a počkám na ďalšie testy, aby bolo isté, že je všetko v poriadku," uviedol Woolfe vo vyhlásení.

Woolfe je pokladaný za blízkeho spojenca zakladateľa strany UKIP Nigela Faragea a po jeho odchode z čela strany bol považovaný za jedného z horúcich kandidátov na tento post. Augustovej voľby šéfa strany sa však napokon nezúčastnil, pretože o niekoľko minút zmeškal termín podania prihlášky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok