Miláno zakáže nočný predaj jedla v uliciach. Nové nariadenie sa týka aj typickej talianskej pochúťky

ta3/ČTK
22.4.2024 06:24

Úrady v severotalianskom Miláne v snahe umierniť nočný život v meste zakážu počas leta predaj jedla a nápojov po polnoci. Pre pouličné stánky radnica dokonca stanovila zatváraciu dobu na 20:00.

DThxd_1XcAEe25G.jpg
X / Unlisted Travel

Zákaz sa týka aj typicky talianskej pochúťky - zmrzliny, čo vyvolalo pobúrenie verejnosti, informovala agentúra APA. Zákaz má platiť od 17. mája do 4. novembra.

Skôr zatvoria aj reštaurácie

Podľa nových nariadení musia reštaurácie s vonkajším sedením v najobľúbenejších turistických štvrtiach zatvoriť najneskôr pol hodiny po polnoci. Počas víkendov a sviatkov sa otváracie hodiny predĺžia o jednu hodinu. Radnica dúfa, že sa tým zabráni zhromažďovaniu turistov na uliciach a rušeniu nočného pokoja.

"Šialenstvo: milánsky starosta vyhlasuje vojnu zmrzline", píše v titulku denník Il Giornale, ktorý sa sťažuje, že starosta Giuseppe Sala by mal skôr riešiť rastúce životné náklady, než brániť ľuďom v bežnej zábave.

Zákaz pokoj neprinesie

Milánski podnikatelia sú presvedčení, že kvôli novým obmedzeniam prídu o zákazníkov a že to aj tak neprinesie pokoj ani nezlepší zdravie obyvateľov.

Miláno, kedysi známe skôr ako šedé priemyselné hlavné mesto, už nejaký čas zažíva turistický boom. Mesto s 1,5 milióna obyvateľov boduje svojou vitalitou ako hlavné mesto módy, životného štýlu a financií Talianska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok