Ukrajinci zničili najstaršiu loď ruského námorníctva, Moskva útočí balistickými raketami na Odesu

ta3/ČTK
21.4.2024 10:48 , Aktualizované: 21.4.2024 16:47

Sevastopoľským zálivom, ktorý sa nachádza pri Ruskom okupovanom ukrajinskom polostrove Krym, otriaslivýbuchy. Informoval o tom denník Ukrajinska pravda. Agentúra DPA informuje o tom, že Rusko útočí na ukrajinskú Odesu.

Ukrajina Rusko loď Komunna
X/NEXTA
Ilustračná snímka.

Ruské úrady podľa agentúry TASS uviedli, že ruské sily skoro ráno v prístave Sevastopoľ na Kryme odrazili raketový útok proti jednej zo svojich lodí.

"Padajúce úlomky spôsobili malý požiar, ktorý bol rýchlo uhasený," uviedol Moskvou dosadený gubernátor Michail Razvožajev, ktorého citovala agentúra TASS.

Množstvo dymu po explózii

Ukrajinská pravda s odvolaním sa na ruské médiá a správy na sociálnych sieťach napísala, že v Sevastopoľskom zálive bolo počuť explózie a ľudia tam videli "množstvo dymu".

Prechodne bol tiež uzavretý Krymský most spájajúci južné Rusko s ukrajinským polostrovom, ktorý Rusi v roku 2014 anektovali. Na sieti Telegram sa objavili správy o hasičských autách mieriacich na sever Sevastopola.

Ukrajinci si pripísali ďalší triumf

O pár hodín neskôr hovorca ukrajinského námorníctva Dmytro Pletenčuk povedal, že v Sevastopoli zasiahli ruskú záchrannú loď Kommuna. Ako informuje portál Kyiv Independent, rozsah škôd nie je známy.

Kommuna je námorné pomocné plavidlo Čiernomorskej flotily, záchranár ľudí z ponoriek. Je to najstaršia loď ruského námorníctva, prvýkrát vyplávala v roku 1915, píše NEXTA.

Sevastopoľ býval hlavnou základňou ruskej Čiernomorskej flotily, opakované ukrajinské útoky zo vzduchu aj z mora ale prinútili ruské velenie presunúť jadro flotily do iných prístavov.

Rusi zaútočili tiež

Ruská armáda medzitým zaútočila z Krymu balistickými raketami na juhoukrajinské prístavné mesto Odesa. Ukrajinské médiá informovali o nedeľňajšej explózii v meste, pri ktorej utrpeli zranenia najmenej štyria ľudia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok