V Rusku sa zrútil ruský bombardér. K jeho zostreleniu sa prihlásila Ukrajina, Moskva hovorí o chybe

ta3/ČTK
19.4.2024 08:41 , Aktualizované: 19.4.2024 14:56

V Stavropoľskom kraji na juhozápade Ruska sa zrútil ruský strategický bombardér Tu-22M3, ktorý sa vracal na základňu po splnení bojovej úlohy, informovalo dnes podľa agentúry Interfax ruské ministerstvo obrany.

K zničeniu lietadla sa hlási ukrajinské letectvo, akciu podľa svojho veliteľa Mykoly Oleščuka podniklo v spolupráci s vojenskou rozviedkou HUR.

"Jednotky (ukrajinského) letectva v spolupráci s vojenskou rozviedkou prvýkrát zničili strategický bombardér dlhého doletu Tu-22M3, používaný ako nosič striel Ch-22, ktoré ruskí teroristi používajú na útoky na ukrajinské mestá," uviedol Oleščuk.

Jeden člen posádky zahynul. Oznámil to gubernátor Stavropoľského kraja Vladimir Vladimirov, informuje agentúra AFP.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že na palube bombardéra boli štyria piloti, ktorí sa katapultovali. Troch záchranári našli krátko po nehode.

Technická porucha

Ruské ministerstvo obrany predtým uviedlo, že piloti bombardéra sa katapultovali. "Troch členov posádky evakuoval pátrací a záchranný tím. Po jednom pilotovi sa pátra," spresnil rezort obrany. Na palube nadzvukového lietadla podľa Moskvy nebola munícia. Stroj spadol v opustenej oblasti a na zemi nevznikli žiadne škody, oznámilo ministerstvo obrany s tým, že lietadlo sa zrejme zrútilo kvôli "technickej poruche".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok