V utorok štartuje vyraďovacia fáza aj s Nitrou a Košicami

TA3 TASR
3.10.2016 21:38

Šestnástimi duelmi odštartuje v utorok play off 3. ročníka hokejovej Ligy majstrov. Úradujúci slovenský šampión HK Nitra sa na úvod vyraďovačky predstaví vo Vítkoviciach, HC Košice sa budú snažiť pretaviť domácu výhodu do uspokojivého výsledku proti HC Fribourg Gotteron.

Víťaznú príchuť si dopriali aj Košičania

Proti Nitre nastúpia v drese ostravského klubu obrancovia Karol Sloboda s Ivanom Barankom, v útoku Michael Vandas. Český extraligista si pred súbojom doprial viac oddychu a nedeľňajší duel so Škodou Plzeň preložil na 18. októbra. Nitrania tak neučinili a na premiérové účinkovanie v play off LM sa naladili triumfom 4:1 v Poprade.

Víťaznú príchuť si dopriali aj Košičania, keď deklasovali Martin 9:3. Ich súper Fribourg-Gotteron prehral v sobotňajšom dueli NLA v Zugu 2:4 a v najvyššej švajčiarskej súťaži sa zatiaľ trápi. Po desiatich kolách má na konte len dve víťazstvá a patrí mu predposledná jedenásta priečka.

Silnú enklávu slovenských hokejistov má v mužstve Sparta Praha, ktorá nastúpi o 17.30 proti Kärpätu Oulu. V nedeľu prehrali "rudí" prestížny zápas s Kometou Brno jednoznačne 2:6, aj preto si v zostave s Lukášom Cingelom, Štefanom Ružičkom, Jurajom Mikušom, Martinom Gernátom a Andrejom Kudrnom budú chcieť udobriť divákov už v utorok.

Na súpiske chýbal Čajkovský

Na súpiske v nedeľu chýbal len Michal Čajkovský. V generálke na LM neuspel ani úradujúci český majster z Liberca, ktorého čaká švédsky Färjestad Karlstad. Brankár Ján Lašák si prehru 2:3 po nájazdoch s Mountfieldom HK pozrel zo striedačky, útočné trio Branko Radivojevič, Mário Bližňák a Milan Bartovič nebodovalo. Škoda Plzeň mala na duel v Lugane k dispozícii o dva regeneračné dni navyše. Dres Škody obliekajú Peter Čerešňák, Tomáš Hrnka a Tomáš Slovák.

Na súpiske KalPa Kuopio v súboji proti Djugardenu figuruje aj brankár Denis Godla, hoci v dueloch najvyššej domácej súťaže Liiga zatiaľ len kryje chrbát jednotke Eerovi Kilpeläinenovi.
Vyraďovacia fáza LM má svoje vlastné pravidlá. Do osemfinále postúpi tím, ktorý bude mať z oboch duelov lepšie skóre. To znamená, že prvý vzájomný zápas sa môže skončiť aj remízou v riadnom hracom čase bez ďalšieho nadstavenia.

Ak budú mať tímy po oboch zápasoch vyrovnané skóre bez ohľadu na víťazný pomer, nasledovať bude 10-minútové predĺženie systémom traja proti trom. V prípade bezgólového priebehu budú nasledovať samostatné nájazdy s piatimi exekútormi. Odvetné duely šestnásťfinále sú na programe v utorok 11. októbra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok