Ministerstvá na pretrase. Po Pellegriniho výhre by sa mohlo dôjsť k zmene na rezortoch, Hlas má údajne záujem o ministerstvo kultúry

ta3
9.4.2024 16:46

Po prezidentských voľbách predseda SNS Andrej Danko oznámil, že víťazstvom Petra Pellegriniho sa mení politická mapa a koaličná rada musí otvoriť diskusiu o ďalšom postupe.

Fico Pellegrini Danko koaličná rada
TASR/Pavel Neubauer

Danko sa však nevyjadril, či má záujem o konkrétne posty. Poslanec SNS Roman Michelko však naznačil, že o zmenu postov prejavil záujem Hlas. Údajne ide o rezort kultúry. O školstvo ale podľa neho SNS nebojuje, informujú tvnoviny.sk.

Zmena na viacerých postoch

Vo vládnom kabinete sa špekuluje o niekoľkých zmenách. Niekto nový by pravdepodobne zaujal pozíciu ministra hospodárstva alebo by nahradil vicepremiéra pre informatizáciu. Taktiež je možné, že po Pellegrinim funkciu predsedu parlamentu by mohli prevziať buď Denisa Saková alebo Richard Raši.

Možno očakávať zmeny v slovenskej vláde, pri ktorých by mohli byť dotknuté aj ďalšie ministerstvá. Šéf ministerstva školstva Tomáš Drucker by mohol prevziať vedenie aj nad rezortom zdravotníctva. Tieto informácie však ešte nie sú oficiálne potvrdené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok