Saková o prekresľovaní politickej mapy za zatvorenými dverami. Vládny výjazd do Galanty bol predvolebnou korupciou, hovorí Gröhling

ta3/Martin Belej
9.4.2024 13:30

Hosťami relácie Téma boli ministerka Denisa Saková (Hlas-SD) a poslanec Branislav Gröhling (predseda SaS). S moderátorom Braňom Králom diskutovali o novom prezidentovi, ďalších krokoch Hlasu-SD, ale aj o prepisovaní politickej mapy na Slovensku.

TEMA
ta3

Pohľad Sakovej

V diskusiách o novom predsedovi parlamentu sa najčastejšie skloňujú mená Richard Raši a Denisa Saková, ktorí mali po parlamentných voľbách silný mandát. „Budeme mať určite predsedníctvo, ktoré bude rozhodovať o tom, kto sa na túto funkciu posunie,“ vyjadrila sa Saková.

Strana Hlas bude potrebovať nového predsedu. V kuloároch sa často spomína meno ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka. Predseda SNS Andrej Danko deň po voľbách tvrdil, že jeho strana má stále nezodpovedané otázky, podotkol moderátor.

„Priznám sa, že o týchto požiadavkách neviem,“ reagovala ministerka. Dodala, že v kuloároch sa šepká čokoľvek. „Andrej Danko veľakrát niečo hovoril, potom na druhý deň hovoril nejaké iné požiadavky. Nechajte nás si ustáliť tieto témy, vyrokovať ich slušne, za zavretými dverami. Nebudeme sa k ním vyjadrovať, pokiaľ nebude koaličná dohoda,“ reagovala na otázku o posúvaní politikov vládnej koalície na jednotlivých postoch.

Gröhling o zmenách v koalícii

Predseda SaS zagratuloval novozvolenému prezidentovi Petrovi Pellegrinimu, no zároveň okomentoval časti jeho predvolebnej kampane. „Musím povedať, že víťazstvo pána Pellegriniho je trošku spôsobené zavádzaním a klamstvom verejnosti. Ja dodržiavam pravidlá demokracie, musím uznať, že to pán Pellegrini vyhral, chcem mu k tomu zagratulovať. Len dúfam, že bude prezidentom všetkých občanov, nie len tých 1,4 milióna, ktorí ho volili,“ reagoval Gröhling.

Predseda SaS okomentoval aj výrok Sakovej, ktorá poďakovala Forróovi a Aliancii za podporu. Gröhling vníma výjazd vlády na juh Slovenska ako „predvolebnú korupciu“. „Dovtedy sa o maďarských voličov vôbec nezaujímali, zrazu urobili výjazdové rokovanie do Galanty, kde zrazu rozdávali finančné prostriedky. Už vtedy im samosprávy povedali, že aj v predchádzajúcich výjazdových rokovaniach, kde sľúbili peniaze, neprišli stále,“ priblížil svoj pohľad.

Pozrite si celý záznam relácie Téma z utorka 9. 4. 2024:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok