EUHL má nového majstra. Sekeráš Trophy je v rukách študentov – hokejistov z Banskej Bystrice

ta3/EUHA
9.4.2024 10:56

Finálová séria Európskej univerzitnej hokejovej ligy (EUHL) sa hrá na tri víťazné zápasy. Banskej Bystrici stačili štyri stretnutia na to, aby nad hlavy zodvihli trofej pre víťaza.

UMB hockey team
Facebook/UMB hockey team

Vo finálovej časti spomínaná UMB hockey team Banská Bystrica natrafila na víťaza základnej časti a síce Gladiators Trenčín. Úvodné meranie síl patrilo Gladiátorom, ktorým sa podarilo na domácom ľade zvíťaziť 5:4. Následne už ale ťahali za kratší koniec – v druhom zápase podľahli UMB 2:3 po predĺžení, potom sa séria presťahovala na stred Slovenska.

Domáca suverénnosť

Zverenci Lukáša Opátha ukázali svoju silu – majstrovský mečbal si vybojovali triumfom 6:1. Posledný krok, ktorý, ako sa hovorí, býva najťažší, mal podobu výhry 4:3. O víťazný presný zásah sa v 54. minúte postaral Matúš Kamzík, dlhoročná opora UMB hockey team.

Ako Gladiators Trenčín, tak i UMB hockey team Banská Bystrica mala doposiaľ na konte v rámci EUHL dva majstrovské tituly. Bystričania si tohtoročným víťazstvom naklonili misky váh na svoju stranu a sú tak momentálne najúspešnejším slovenským účastníkom EUHL. V nadnárodnej súťaži EUHL pôsobia okrem slovenských univerzitných mužstiev aj tímy z Poľska, Maďarska a Rumunska. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok