Slovenskí hokejisti odštartovali prípravu na MS. Tréneri prezradili nomináciu na prvý zápas, je v nej i jeden nováčik

8.4.2024 15:57 , Aktualizované: 9.4.2024 16:26

Tréner Craig Ramsay a generálny manažér Miroslav Šatan na tohto týždňový kemp slovenskej hokejovej reprezentácie v Humennom nominoval 23 hráčov. Nováčikom bude obranca Rayen Petrovický.

Na podujatí Kaufland Challenge odohrá národný hokejový tím dva prípravné duely pred majstrovstvami sveta. Informoval SZĽH.

Vedenie národného tímu vytváralo nomináciu v uplynulých dňoch predovšetkým vzhľadom na vývoj play-off sérií v súťažiach doma na Slovensku a v Česku.

Úlohou vedenia bolo udržať potenciálnych reprezentantov v kondičke pred oficiálnym zrazom v príprave na šampionát.

"Niektorí hráči vypadli pred dlhším časom, preto sme usúdili, že je prospešné vytvoriť im podmienky na trénovanie, aby sa zahriali a dostali do pracovného tempa. V Humennom už pôjdu všetci naplno. Keďže vstupenky sa vypredali ani nie za hodinu, verím, že na štadióne zavládne perfektná atmosféra a diváci si prvú návštevu slovenskej reprezentácie v meste užijú," tvrdí Šatan.

Nováčik v tíme

V dvojzápase proti Švajčiarsku v Humennom sa podľa SZĽH predstaví väčšina účastníkov neoficiálneho tréningového kempu doplnená o obrancu Dávida Mudráka zo Zvolena a brankára Filipa Belányiho z Popradu. V nominácii figuruje aj Rayen Petrovický, ktorý za Slovensko v mužskej kategórii ešte nehral. Dvadsaťdvaročný obranca začal sezónu vo Vsetíne, neskôr nastúpil na jeden zápas v českej extralige za Liberec a napokon finišoval v materskej Dukle Trenčín.

"Je to pre mňa veľký úspech, splnený sen. V závere sezóny som sa cítil fajn, no bolo pre mňa prekvapenie, že ma tréneri zavolali a dali mi šancu. Som za to rád. Sezóna nebola jednoduchá. Po prestupe do Trenčína som sa na ľade našiel, cítil som sa oveľa lepšie. Na zápasy proti Švajčiarom sa pripravím čo najlepšie, aby som sa ukázal v dobrom svetle," povedal Rayen Petrovický. 

Najskúsenejším hráčom vo výbere je obranca Mário Grman so 65 štartmi. Nasledujú útoční lídri Róbert Lantoši (61) s Lukášom Cingelom (60) a za nimi ďalší obranca Michal Ivan (46). Viacerí hokejisti z tímu debutovali v reprezentačnom drese na mužskej úrovni len nedávno – obrancovia Bačik s Brinckom, alebo aj útočníci Kašlík, Kusko a Kukuča. 

"Začiatok prípravy je vždy náročný. Mnoho klubov hrá play-off v rôznych krajinách, ešte niekoľko dní pred úvodným kempom spravidla nevieme, koho budeme mať k dispozícii. Preto sme museli hľadať aj iné možnosti a povolať i menej skúsených hráčov," dodal Šatan.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok