Nemám plán B, hovorí Korčok. Berie si čas, aby rozmýšľal nad budúcnosťou, potom oboznámi verejnosť

ta3/ČTK
7.4.2024 20:06

Ivan Korčok zatiaľ nepovedal, či si predstavuje svoju budúcnosť v politike. Dáva si na rozmyslenie čas.

Ivan Korčok
TASR/Jaroslav Novák

"Nemám plán B. Teraz si beriem time-out. Keď ten čas uplynie, slovenská verejnosť sa to dozvie," povedal v nedeľu Korčok novinárom o svojej možnej politickej budúcnosti.

Šesťdesiatročný Korčok získal v sobotu 46,87 percenta hlasov. Podporilo ho 1,24 milióna ľudí, čo je približne o šestinu viac voličov ako pred piatimi rokmi súčasnú slovenskú prezidentku Zuzanu Čaputovú. Volebná účasť však vtedy bola podstatne nižšia ako teraz.

Potenciál vojnovej témy

Korčok naznačil, že on a jeho tím možno zle odhadli mobilizačný potenciál vojnovej témy pred druhým kolom prezidentských volieb.

"Kľúčová mobilizácia medzi prvým a druhým kolom nastala tým, že som sa stal vojnovým kandidátom. Je zrejmé, že to na časť spoločnosti funguje. Považujem za politicky hrubo nezodpovedné snažiť sa vyhrať s touto emóciou strachu a lží o vojne. Žiaľ, podarilo sa to," povedal Korčok, ktorý napriek tomu vyhral prvé kolo prezidentských volieb pred Pellegrinim o takmer 124-tisíc hlasov. V druhom kole, pri najvyššej volebnej účasti od roku 1999, však za ním zaostal o viac ako 165-tisíc hlasov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok