Iba jeden víťaz. Keď Korčok ďakoval podporovateľom, Pellegrini mal stres, voľby považuje za špeciálne

ta3/TASR
6.4.2024 22:41 , Aktualizované: 6.4.2024 22:52

Kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok trávi volebnú noc so svojimi podporovateľmi z radov politikov aj osobností spoločenského a kultúrneho života. Druhý kandidát Peter Pellegrini má stres. Je to podľa jeho slov niečo, čo zažíva prvýkrát. Tieto voľby považuje za špeciálne.

Anketa

Boli ste voliť?

áno
- %
nie
- %
voľby ma nezaujímajú
- %
Celkovo hlasov: 1219

Korčokova centrála

"Ďakujem všetkým tým, ktorí voliť boli. (...) Ďakujem všetkým štátnym orgánom, ktoré zabezpečovali voľby," uviedol krátko po príchode.

Medzi hosťami Korčoka sú okrem iných aj bývalý prezident Andrej Kiska či expremiér Mikuláš Dzurinda. Podporiť ho prišli tiež podpredseda parlamentu a líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka, poslanec Národnej rady SR a predseda SaS Branislav Gröhling či predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková.

Tá verí, že vo voľbách zvíťazí slušnosť nad netransparentnosťou.

Priazeň kandidátovi prišli vyjadriť aj bývalá politička a diplomatka Magda Vášáryová. Medzi jeho priaznivcami sú tiež herci Zuzana Porubjaková, Kristína Tormová, Milan Kňažko či Juraj Kemka. Ten uviedol, že Korčok ho presvedčil účesom, okuliarmi a správnymi hodnotami.

Jeden víťaz

"Kým v parlamentných voľbách sme sa mohli podeliť, že ten získal viac kresiel a ten menej, tu je len jeden víťaz," skonštatoval Pellegrini po príchode do bratislavskej reštaurácie, ktorá sídli na petržalskej strane Dunaja. Druhé kolo volieb je podľa neho napínavé ako finálový beh.

Pellegrini poukázal na kampaň, ktorá šla pod kožu. "Útoky a nechutné veci ma posilnili a aj z toho negatívneho som si odniesol to pozitívne," podotkol.

Žiadny debakel na hlavu

Ak bude výsledok tesný, jeho prehra či prehra jeho súpera Ivana Korčoka bude so cťou, myslí si. "Nebude to žiadny debakel na hlavu," poznamenal Pellegrini s tým, že v minulosti boli rozdiely medzi kandidátmi enormné.

Volebnú noc bude tráviť s politickými aj nepolitickými kamarátmi, očakáva poskromnejšie množstvo návštevníkov. S koaličnými partnermi je v kontakte. Predseda SNS Andrej Danko nie je v Bratislave, ale podľa Pellegriniho slov spolu telefonovali. Priblížil, že premiér Robert Fico (Smer-SD) má v sobotu svoj program. "Budeme to spolu, samozrejme, komunikovať, podľa toho ako sa to bude vyvíjať," povedal.

Pellegriniho centrála

Kandidát tvrdí, že s nikým zo slávnych ľudí, ktorí ho v posledných dňoch podporili na sociálnych sieťach, nebol v kontakte. Nevie, či niekto z nich do reštaurácie v sobotu večer príde. "Kto sem príde, uvidíme, netreba očakávať nič výnimočné. Nevidím, že by sem prišli herci, umelci, speváci. Budú tu priatelia a ľudia, ktorí mi pomáhali v kampani," skonštatoval Pellegrini.

Pozrite si priebežné výsledky druhého kola prezidentských volieb z jednotlivých krajov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok