Piťov kumpán skončil vo väzbe, podal sťažnosť

TA3 TASR
30.9.2016 13:10

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, zobral obvineného Mareka Orlíka do väzby. Národná kriminálna agentúra ho zadržala v utorok (27.9.) v bratislavskom Lamači v súvislosti s podozrením z násilnej trestnej činnosti.

Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a hrubého nátlaku. Má ísť o osobu prepojenú so zločineckým gangom piťovcov, dokonca s odsúdeným šéfom skupiny piťovcov Jurajom Ondrejčákom mal aj podnikať.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry navrhoval vzatie obvineného Mareka Orlíka do väzby z dôvodu, aby nemohol utiecť alebo skrývať sa, pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov. Sudca ŠTS napokon akceptoval dôvody kolúznej a preventívnej väzby, útekovú nie. Voči rozhodnutiu podal prokurátor ÚŠP sťažnosť a podal ju aj obvinený. Rozhodovať tak bude v najbližších dňoch Najvyšší súd SR.

Juraj Ondrejčák a Marek Orlík spolu figurujú v spoločnosti Baresto, s.r.o., so sídlom na Studenohorskej ulici v Lamači. Firma je od júna tohto roka v konkurze. Ondrejčák si momentálne odpykáva 16-ročný trest vo väzení za riadenie zločineckej skupiny, nedovolené ozbrojovanie a poškodzovanie cudzej veci. Piťovci sa podľa názoru súdu venovali obchodom s drogami a vyberaniu výpalného.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok