Zemana prepustili z nemocnice, dolieči sa doma. Onedlho vyjde kniha o jeho hospitalizácii

ta3/čtk
3.4.2024 14:59

Bývalý prezident Miloš Zeman bol prepustený z Fakultnej nemocnice Motol v Prahe do domáceho ošetrenia. Vyplýva to z tlačovej správy, ktorú zástupcovia nemocnice odovzdali novinárom.

„Aktuálne laboratórne nálezy sú priaznivé, pričom pán exprezident môže chodiť v chodítku, pretože jeho stav sa zlepšuje. Bola stanovená liečba a plán starostlivosti na nasledujúce obdobie,“ uvádza sa v tlačovej správe s tým, že Zeman bol prepustený do domácej starostlivosti.

Po zákroku museli lekári 79-ročnému Zemanovi, ktorý trpí cukrovkou, pre opuch nohy vykonať tzv. fasciotómiu, čo sú rezy na dvoch miestach na prekrytie svalov.

Po niekoľkých dňoch hospitalizácie sa im podarilo postupne uzavrieť obe rany. Krvné zrazeniny v nohách sa však môžu opakovať, čomu sa lekári snažia predchádzať liečbou.

Viacero zdravotných nerestí

Zeman bol v posledných rokoch hospitalizovaný niekoľkokrát, pričom v roku 2021 strávil v nemocnici takmer 50 dní. Lekári vtedy jeho stav označili za veľmi vážny a potrebu vtedajšej starostlivosti odôvodnili komplikáciami súvisiacimi s chronickým ochorením, ktoré bližšie nešpecifikovali.

Zeman bol hospitalizovaný od polovice marca po tom, ako sa mu v nohe vytvorila krvná zrazenina, ktorú bolo podľa lekárov potrebné odstrániť.

V apríli má vyjsť kniha o období jeho hospitalizácie. Jej autor, novinár a Zemanov spolupracovník Luboš Procházka, informoval, že vydanie knihy sa pre Zemanov zdravotný stav posunulo z pôvodne plánovaného 16. apríla na 24. apríla.

Pozrite si reportáž z 29. marca o tom, že sa Zemanov zdravotný stav zlepšuje:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok