Časť Ficových voličov vníma Pellegriniho iba ako alternatívu, myslí si politológ. Kampaň označil za nevýraznú a nudnú

ta3/Filip Vojtek/Soňa Búranová
2.4.2024 18:53

Prezidentská kampaň vrcholí, o niekoľko hodín sa začína moratórium. Meno nového prezidenta sa dozvieme už v nedeľu po polnoci. O téme prezidentskej kampane sme sa rozprávali s politológom Tomášom Koziakom.

Kampaň pred druhým kolom je podľa neho nevýrazná a, dá sa povedať, možno aj nudná kampaň. "Prispeli k tomu veľkonočné sviatky aj aktivita oboch kandidátov. Ako keby opakovali príliš často nabrífované frázy a fakt je ten, že kampani chýbali nápady či výraznejšie impulzy," zhodnotil s tým, že to ju robilo málo zapamätateľnou.

Všetko je už známe

Všetky témy, ktoré chceli kandidáti nastoliť, už podľa politológa poznáme. "S novými témami prichádzajú paradoxne novinári, respektíve jeden z kandidátov Igor Matovič. Tieto témy akoby Petra Pellegriniho ešte viac dostávali do defenzívy," myslí si.

Zároveň tvrdí, že výrazná podpora zo strany Roberta Fica a Andreja Danka asi príde na spoločnom stretnutí s Pellegrinim, ktoré je naplánované na stredu. Po ňom budú mať spoločné vyhlásenie.

"Treba povedať aj to, že s výraznou podporou to nemusí byť až také jednoznačné. Tam prostá matematika neplatí, že by Andrej Danko svojich voličov automaticky posunul Petrovi Pellegrinimi," povedal Koziak.

Hlavne podľa neho treba povedať to, že takáto verejná deklarácia podpory môže pôsobiť až kontraproduktívne. Pripomenul, že Pellegrini je časťou voličov vnímaný iba ako alternatíva Fica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok