Kiča podáva podnet proti Šutajovi Eštokovi. Podľa neho porušuje zákon, ktorého je sám gestorom

1.4.2024 18:47

Michal Kiča (Demokrati) podáva podnet na okresný úrad, aby prešetril, či minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) neporušil zákon. Na sociálnej sieti bol príspevok označený ako platená reklama, v ktorom Šutaj Eštok píše „Odkaz pre kandidáta vojny – Ivana Korčoka“.

Matúš Šutaj Eštok
TASR/Jaroslav Novák

Kiča priblížil, že reklama v prospech alebo neprospech kandidáta na prezidenta je počas volebnej kampane zakázaná, platiť si ju môžu len samotní kandidáti, upozornili tvnoviny.sk.

„To, že minister vnútra porušuje vedome zákon, ktorého je sám gestorom, je v civilizovanej krajine na uterák,“ reagoval bývalý štátny tajomník ministerstva životného prostredia.

„Šutaj Eštokovi je to určite jedno a politickú kultúru má na háku. No je to ďalším dôkazom, že sú v panike a inak ako primitívnym strašením nevedia občanov presvedčiť. Na úroveň Pellegriniho sa Korčok nikdy nezníži,“ doplnil Kiča.

Verí, že okresný úrad v Bratislave jeho podnet zákonne prešetrí. Podľa neho hrozí ministrovi pokuta od 300 do 30-tisíc eur.

Šutaj Eštok pred piatimi dňami zverejnil na sociálnej sieti odkaz, ktorý venoval prezidentskému kandidátovi. „Pán Korčok, vy ste človekom vojny. A verím, že prezidentom nebudete len z jedného dôvodu – že mierumilovný slovenský národ si takéhoto človeka za prezidenta a vrchného veliteľa ozbrojených síl jednoducho nezvolí.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok