Ďalšie prekvapenie od Lasicu. Krátko pred smrťou poslal svoje texty Čekovskému, ten ich zhudobnil

ta3/Soňa Búranová
1.4.2024 18:24

Slovenský humorista, textár, herec, režisér, moderátor a spevák si pre fanúšikov pripravil ďalšie prekvapenie. Krátko pred smrťou poslal 11 textov hudobníkovi Mariánovi Čekovskému. Ten ich zhudobnil a nahral spolu so Štátnou filharmóniou Košice.

Lasica, Čekovský
Facebook/Milan Lasica, autorka: Stana Topolska

Jedenásť textov

Lasica zomrel 18. júla 2021. Keď sa to Čekovský dozvedel, ešte v ten deň išiel do štúdia a na rozlúčku nahral skladbu Anjel, pripomína Denník N. Neskôr prezradil, že Lasica mu niekoľko mesiacov pred smrťou postupne poslal 11 svojich textov.

Čekovský ich zhudobnil a zahral s košickými fiharmonikmi koncom februára. Záznam odvysiela Dvojka RTVS na Veľkonočný pondelok 1. apríla o 20.35 h.

Na facebookovej stránke venovanej Lasicovej pamiatke sa píše, že texty zazneli v košickej filharmónii s kapelou, orchestrom, Petrom Lipom, Mariánom Čekovským a Ľubicou Čekovskou.

Koncertu sa zúčastnila aj Lasicova manželka Magda Vášáryová, ktorá ho hodnotí ako skvelý.

Nechal mu diamanty

Čekovský sa v rozhovore pre Denník N vyjadril, že jeho dobrý priateľ mu zanechal diamanty.

"Boli fázy, keď som si hovoril: Do kelu, do čoho som sa to nechal namočiť? Poznáte to, keď sa chystáte v živote urobiť veľkú vec, ktorá vás presahuje, a zároveň sú veľké očakávania, keďže všetci vedia, že pán Lasica mi dal dôveru a nechal mi diamanty, posledné svoje texty. Ja som sa ich snažil osadiť do lasicovskej koruny. Toto sú veci, ktoré po nás ostanú," povedal v rozhovore.

Pozrite si archívnu reportáž o poslednej rozlúčke s Milanom Lasicom z roku 2021.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok