Oslobodili Nemku, ktorú uniesli džihádisti. V zajatí porodila

TA3 TASR
29.9.2016 10:04

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí informovalo o oslobodení Nemky, ktorá sa stala obeťou únosu v Sýrii a počas pobytu v zajatí porodila dieťa. Podľa zverejneného vyhlásenia nemenovanú ženu i s dieťaťom previezli do Turecka a nemecké veľvyslanectvo v Ankare pripravuje ich presun do vlasti.

Oslobodili Nemku, ktorú uniesli džihádisti. V zajatí porodila
SITA/AP

Matka a dieťa sú vzhľadom na okolnosti v dobrom stave a momentálne sa v Turecku nachádzajú v starostlivosti konzulárnych úradníkov a spolupracovníkov nemeckého Spolkového kriminálneho úradu, uviedla citovaná hovorkyňa.

Oslobodená Nemka na území Sýrie zmizla ešte vlani, pričom podľa informácií agentúry AP bola už vtedy tehotná. Nemecký rezort diplomacie nezverejnil žiadne ďalšie podrobnosti, poďakoval sa však tureckej vláde a ďalším stranám za ich podporu. Nemecké médiá ženu identifikovali ako novinárku na voľnej nohe.

Podľa spravodajského magazínu Focus ju uniesla vlani v októbri džihádistická skupina Front an-Nusra, ktorá za prepustenie požadovala niekoľkomiliónové výkupné. Zatiaľ nie je jasné, či boli únoscom vyplatené nejaké peniaze, nemecká vláda však sleduje politiku odmietania takýchto požiadaviek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok