PRIESKUM: Ako ľudia vnímajú prvý duel medzi Korčokom a Pellegrinim pred druhým kolom volieb? Respondenti povedali, koho vnímajú pozitívnejšie

ta3
30.3.2024 06:00

Exkluzívny internetový prieskum spoločnosti SANEP sa uskutočnil v dňoch 28. – 29. marca 2024 na vybranej skupine 1 150 opýtaných. Takto reagovali respondenti po prvom dueli Ivana Korčoka a Petra Pellegriniho pred druhým kolom prezidentských volieb.

Respondenti hodnotili aj to, ktorý z prezidentských kandidátov bol počas debaty v RTVS :24, resp. Rádio Slovensko v lepšej kondícii, kto bol presvedčivejší a kto lepšie argumentoval.

Hoci sa zdali výkony kandidátov vyrovnané, napriek tomu ľudia uviedli, že Ivan Korčok bol v prvom dueli pred 2. kolom prezidentských volieb v lepšej kondícii a lepšie argumentoval. Korčoka takto ohodnotilo 37,6 percent opýtaných, Pellegriniho 37,1 percent ľudí.

Názor na Ivana Korčoka po dueli ta3/SANEP Názor na Ivana Korčoka po dueli

Názor na Ivana Korčoka zmenilo k lepšiemu po vzhliadnutí debaty viac ako 20 % respondentov. Zároveň sa však až 11,6 % respondentov vyjadrilo, že sa ich názor na Korčoka po debate zhoršil.

Podľa správy prieskumnej agentúry Sanep to vyzerá, že má Ivan Korčok o niečo väčší ťah na "bránku" a silnejšie momentum, Pellegrini má stále veľkú šancu podľa výsledkov prieskumu tieto premenné zvrátiť vo svoj prospech. Zatiaľ to vyzerá na veľmi tesný súboj a vyhrá ten kandidát, ktorému sa lepšie podarí mobilizovať k účasti v druhom kole nielen svojich doterajších priaznivcov a sympatizantov, ale predovšetkým voličov tretieho najúspešnejšieho kandidáta z prvého kola - Štefana Harabina. 

Názor na Petra Pellegriniho po dueli ta3/SANEP Názor na Petra Pellegriniho po dueli

Názor na Petra Pellegriniho respondenti prieskumu po debate nezmenili a ich názor na predsedu parlamentu zostal vo veľkej miere rovnaký. Oproti Korčokovi však menej ľudí zmenilo názor po vzhliadnutí debaty k lepšiemu.

Kto bol vo štvrtkovom dueli v lepšej kondícii ta3/SANEP Kto bol vo štvrtkovom dueli v lepšej kondícii

O niečo viac respondentov si myslí, že Korčok bol v dueli s Pellegrinim v lepšej kondícii, lepšie argumentoval a bol pripravenejší.

Kto vyšiel ako víťaz ta3/SANEP Kto vyšiel ako víťaz

Napriek Korčokovej tesnej prevahe v predošlých otázkach si ľudia myslia, že Pellegrini odišiel z debaty ako víťaz.

Kto bol dôveryhodnejší ta3/SANEP Kto bol dôveryhodnejší

Nakoniec bol pre respondentov prieskumu dôveryhodnejší Peter Pellegrini.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok