Košická polícia rieši sexuálne zneužitie dvoch dievčatiek. Muža odhalila hliadka len náhodou

ta3/TASR
28.3.2024 16:04

Trestné stíhanie pre zločin sexuálneho zneužívania začal košický vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície. Potvrdila to košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Na prípad, v ktorom mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá, upozornil denník Korzár.

polícia SR
facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony. "Môžeme potvrdiť, že osoba podozrivá z tohto skutku bola zadržaná a po vykonaní potrebných úkonov zo zadržania prepustená," uviedla Mésarová.

Doplnila, že vzhľadom na citlivosť prípadu s prihliadnutím na vek poškodených osôb a s ohľadom na ich možnú druhotnú viktimizáciu polícia nebude poskytovať bližšie informácie k skutku a okolnostiam.

Odhalili ho náhodou

Podľa Korzára k činu malo dôjsť v noci z piatka na sobotu (23. 3.) na ceste z Košíc do Sadov nad Torysou, časť Zdoba. Muž s rokom narodenia 1989 sľúbil dvom dievčatám odvoz v rámci Košíc. Keď nastúpili, s autom odbočil na Zdobu a odstavil ho na okraji cesty. Od dievčat žiadal sexuálne uspokojenie, pričom sa im vyhrážal, že inak ich vyhodí z auta.

Okolo v tom čase šla náhodou motorizovaná policajná hliadka, ktorá chcela vozidlo skontrolovať, pričom obnaženého muža zadržala. Za takýto čin hrozí trest väzenia na tri až desať rokov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok