V New Jersey padol rozprávkový jackpot. K vyše miliarde dolárov sa zatiaľ nikto neprihlásil

ta3/TASR
27.3.2024 21:01

V americkej lotérii Mega Millions padol jackpot vo výške 1,13 miliardy dolárov. Víťazné čísla boli boli 7, 11, 22, 29, 38 a zlatá Mega loptička 4. Vlastník víťazného tiketu ho podal v štáte New Jersey v utorok večer a ukončil tak sériu 30 žrebovaní bez víťaza, ktorá sa začala vlani 8. decembra.

loteria mega millions
X/ New York Post

Informovala o tom stredajšia správa tlačovej agentúry AP.

Víťazný tiket bol podaný v obchode s alkoholom v meste Neptune a podľa predstaviteľov štátnej lotérie ide o najväčšiu výhru jackpotu v histórii štátu New Jersey. Majiteľ tiketu si vybral čísla sám a nespoľahol sa na ich výber cez systém Quick Pick.

Víťaz sa zatiaľ neprihlásil

Osoba s víťazným tiketom sa ešte neprihlásila, uviedli predstavitelia lotérie v stredu na tlačovej konferencii. New Jersey je jedným z 18 štátov USA, kde víťazi lotérií môžu podľa zákona zostať v anonymite.

Odmenu 30-tisíc dolárov z lotérie dostane aj majiteľ obchodu, kde sa tiket podal. Richard Saker, šéf spoločnosti, ktorá obchod prevádzkuje, už oznámil, že odmena pôjde do miestnej potravinovej banky.

Nemusí dostať celú výhru

Šanca vyhrať jackpot v lotérii Mega Millions je v pomere jedna ku 302,6 milióna.

Ide o ôsmu najväčšiu výhru v dejinách lotérií v USA. Sumu 1,13 miliardy dolárov dostane výherca, ak sa rozhodne pre rentu - dostane počiatočnú platbu a potom ešte 29 ročných platieb. Väčšina víťazov sa doteraz rozhodla pre jednorazovú výplatu, čo bude v tomto prípade 537,5 milióna dolárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok