Allardyce po prevalení korupčného škandálu odstúpil z funkcie

TA3 TASR
27.9.2016 22:17

Sam Allardyce vydržal vo funkcii trénera anglickej futbalovej reprezentácie len 67 dní a za ten čas odkoučoval jediný zápas. Po ústnej dohode s vedúcimi predstaviteľmi Anglickej futbalovej asociácie sa rozhodol odstúpiť z funkcie po prevalení korupčných praktík, ktorých sa dopustil.

Odhalená dohoda s podnikateľom

Šesťdesiatjedenročný lodivod mal v Singapure a Hongkongu dohodnúť obchod v hodnote 400.000 libier a neznámemu podnikateľovi mal ponúknuť radu, ako obísť pravidlá FA pri dohadovaní prestupu hráča.

Spomínaný muž, s ktorým sa Allardyce stretol, mal reprezentovať zástupcu spoločnosti z Ďalekého východu. V skutočnosti však išlo o prezlečeného reportéra periodika Daily Telegraph, ktorému sa podarilo chytiť "veľkú rybu" a to rovno reprezentačného trénera Albiónu.

Materiály usvedčujúce Allardycea z korupčného správania a kolujúce médiami na Britských ostrovoch vyhodnotila FA ako protiprávne a s okamžitou platnosťou ukončila s trénerom národného tímu spoluprácu.

Anglicko s novým trénerom

"Pán Allardyce uznal, že sa snažil obísť predpisy a hlboko sa ospravedlnil za svoje správanie. Rozhodnutie ukončiť s ním spoluprácu nebolo ľahké, ale FA chce chrániť futbalové princípy a čistotu hry. Pozícia trénera anglickej reprezentácie si vyžaduje silnú a vodcovskú osobnosť, za každých okolností rešpektujúcu integritu futbalu," uviedla FA v stanovisku a zároveň povýšila Garetha Southgatea do pozície dočasného trénera národného tímu.

Bývalý obranca a dlhoročný reprezentant zažije debut na lavičke 8. októbra v domácom súboji kvalifikácie MS 2018 proti Malte. Allardyce nahradil vo funkcii kouča anglického tímu Roya Hodgsona, ktorý rezignoval po osemfinálovej prehre s Islandom na EURO 2016 vo Francúzsku.

Anglicko je jedným zo súperov Slovenska v F-skupine kvalifikácie MS 2018. Prvý vzájomný duel týchto tímov sa 4. septembra v Trnave skončil víťazstvom Albiónu 1:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok