Nemastný-neslaný výkon Slovákov v príprave. Rakúšanom stačilo na výhru len sedem sekúnd

ta3/Patrik Mindžák/TASR
23.3.2024 17:20 , Aktualizované: 23.3.2024 19:56

Slovenskí futbalisti prehrali v prípravnom zápase s Rakúskom 0:2. Na bratislavskom NFŠ otvoril skóre už v siedmej sekunde Christoph Baumgartner, ktorý strelil najrýchlejší gól v histórii rakúskej reprezentácie. Zároveň ide o najrýchlejšie inkasovaný presný zásah v ére slovenského národného tímu. Triumf hostí spečatil v 83. minúte striedajúci Andreas Weimann.

Ukončili sme online článok z prípravného zápasu Slovenska a Rakúska. Ďakujeme Vám za priazeň!

V utorok 26. marca čaká slovenských futbalistov ďalšie prípravné stretnutia, tentoraz na pôde Nórska. Podarí sa nám revašovať za nie príliš okulahodiaci výkon z Bratislavy?

19:52 (Slovensko - Rakúsko 0:2) - Skončil sa prípravný duel medzi sokolmi a rakúskym protivníkom.

Hostia skórovali už v siedmej sekunde stretnutia. Druhý gól pridali v 83. minúte zásluhou Andreasa Weimanna.

V šiestom vzájomnom zápase so Slovenskom naklonili Rakúšania bilanciu na svoju stranu, bolo to ich druhé víťazstvo popri troch remízach a jednej prehre.

V júni zverenci trénera Francesca Calzonu bezprostredne pred štartom európskeho šampionátu odohrajú prípravný dvojzápas so San Marínom (5.6., Wiener Neustadt) a Walesom (9.6., Trnava).

19:41 (84. minúta duelu) - Hneď po ďalšom inkasovanom góle končia v zápase Gyömbér a Haraslín. Nahradili ich Kóša a Mak.

19:40 (83. minúta duelu - 0:2) - Rýchla akcia Rakúska končí gólom v slovenskej sieti. Andreas Weimann nemal problém zasunúť do našej brány. Skvelá akcia v podaní našich západných susedov.

19:32 (75. minúta duelu) - Boženík mal ťažkú robotu s rakúskymi obrancami, Calzona ho tak zvoláva z trávnika. Nahradil ho Ľubomír Tupta.

19:29 (71. minúta duelu) - Po sérii krátkych prihrávok sa k lopte dostal Bénes, ale jeho strela letela nad rakúsku svätyňu.

19:21 (63. minúta duelu) - Trojité striedanie na strane Slovenska. Odišli Pekarík a Suslov, ktorí vyzerali, že bojujú s nejakým zdravotným problémom. Z ihriska Calzona stiahol aj Kucku. Nahradili ich Dávid Ďuriš, László Bénes a Michal Tomič.

19:20 (62. minúta duelu) - Pekárik krásnym centrom našiel v šestnástke Rakúšanov Boženíka, ale ten hlavičkoval nad bránu hostí.

19:14 (57. minúta duelu) - Dva skvelé obranné zákroky Oberta! Na bránkovej čiare zabránil skórovať Baumgartnerovi ktorý sa s loptou „nepreplazil“ až za čiaru.

19:12 (55. minúta duelu) - Obrovská chyba skúseného Pekaríka! Mienil nahrať Dúbravkovi, no prihrávka bola krátka, vystihol ju Michael Gregoritsch, obišiel nášho brankára, ktorý ale famózne aj tak dokázal zasiahnuť do jeho strely do odkrytej brány.

19:04 (47. minúta duelu) - Suslov predviedol peknú individuálnu akciu, ale jeho strela skončila v strede brány. Brankár hostí nemal problém loptu chytiť.

18:47 (Slovensko - Rakúsko 0:1) - Skončil sa prvý polčas. Hostia skórovali už v siedmej sekunde stretnutia. Postupne slovenskí futbalisti zlepšili svoj výkon, mali aj pološance, ale na dorovnanie to zatiaľ nestačilo.

Baumgartner strelil najrýchlejší gól v histórii rakúskej reprezentácie. Zároveň ide o najrýchlejšie inkasovaný presný zásah v ére slovenského národného tímu.

18:26 (26. minúta duelu) - Takmer vlastný gól! Gyömbér pri obrannom zákroku odhlavičkoval do žrde Dúbravkovej brány. Po následnom rohu súpera nasledoval protiútok, keď si vyše polovicu ihriska ťahal loptu Suslov, ten centrom našiel pravačku Haraslína. Strela šla však len do stredu brány.

18:20 (20. minúta duelu) - Aj Rakúšania mali nádejný priamy kop. Zahrali ho lepšie, strelu musel vyraziť brankár Dúbravka na roh.

18:19 (19. minúta duelu) - Priamy kop Slovenska z približne dvadsiatich metrov Rakúšania zblokovali. Medzi tri žrde sa nevošla ani následná strela Adama Oberta.

18:09 (9. minúta duelu) - Chyba v rakúskej rozohrávke na ich polovici ihriska viedla k situácii, keď si loptu vzal Ondrej Duda a prešiel hráča súpera. Ten ho fauloval nedovoleným spôsobom, a tak Leopold Querfeld dostal za svoj zákrok žltú kartu.

18:01 (1. minúta duelu - 0:1) - Slovensko inkasuje už v siedmej sekunde duelu. Presadil sa hráč Lipska Christoph Baumgartner po individuálnej akcii. Po úvodnej rozohrávke prešiel cez trojicu „sokolov“ a strelou spoza šestnástky otvára skóre zápasu.

Slovenská futbalová reprezentácia nastúpila v prípravnom zápase proti Rakúsku v bráne s Martinom Dúbravkom a so štvorčlennou obrannou formáciou v zložení Peter Pekarík, Norbert Gyömbér, Adam Obert a Dávid Hancko.

V strede poľa figurovala trojica Juraj Kucka, Stanislav Lobotka a Ondrej Duda, v útoku Tomáš Suslov, Róbert Boženík a Lukáš Haraslín.

SR: Dúbravka - Pekarík, Gyömbér, Obert, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Suslov, Boženík, Haraslín

Rakúsko: Pentz - Lainer, Querfeld, Danso, Mwene - Seiwald, Grillitsch - Laimer, Baumgartner, Sabitzer - Gregoritsch

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok