Opozícia chce zastaviť Ficovu legislatívnu smršť. Je na omyle, ak si myslí, že ovládne RTVS, odkazuje SaS

ta3/TASR
21.3.2024 13:58

Opozičná SaS avizuje v Národnej rade SR obštrukcie aj podania na Ústavný súd SR v súvislosti s návrhmi na skrátené legislatívne konanie k niektorým legislatívnym zmenám. Hovorí o nadužívaní zrýchleného režimu. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Polícia v piatok prepustila muža, ktorý sa mal vyhrážať moderátorke RTVS. Páchateľom mal byť dôchodca
TASR/Michal Svítok

Strana tak reagovala na vyjadrenie premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý na najbližšom rokovaní vlády avizoval "legislatívnu smršť".

Ovládnutie RTVS

"Ak si Robert Fico myslí, že mu len tak jednoducho prejdú návrhy na ovládnutie RTVS či zníženie transparentnosti verejného obstarávania v skrátenom legislatívnom konaní, tak je na omyle. Je dobré právo vlády predkladať Národnej rade návrhy zákonov, musí to mať však pravidlá. Bez hanby sa totiž obchádza riadny legislatívny proces v snahe vyhnúť sa odbornej diskusii," uviedol poslanec a predseda SaS Branislav Gröhling.

Legislatívna smršť

Dodal, že strana podnikne všetky kroky, aby sa zabránilo spomínaným návrhom.

Premiér už avizoval na najbližšom rokovaní vlády viacero aj veľkých legislatívnych zmien. Na programe má mať kabinet okrem zmien v RTVS aj veľkú novelu zákona o verejnom obstarávaní, o posudzovaní vplyvov na životné prostredie i ďalšie zmeny v sociálnej oblasti.

Pozrite si archívnu reportáž zo 14. marca 2024. Ide o ovládnutie alebo reformu RTVS?

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok