Finále českej najvyššej ligy amerického futbalu sa odohrá na Slovensku. Dejiskom bude štadión v Nitre

ta3/Martin Belej
19.3.2024 17:13 , Aktualizované: 19.3.2024 17:26

Finále Českej najvyššej ligy amerického futbalu Tipsport Czech Bowl XXXI sa po prvýkrát uskutoční na Slovensku. Termín vyvrcholenia súťaže je stanovený na 14. júl 2024.

Českí hráči na Slovensku

Dejiskom finále bude Štadión pod Zoborom v Nitre pod záštitou domáceho klubu amerického futbalu Nitra Knights. 

„Faktorov pri výbere finálového štadiónu je niekoľko. Na štadióne musí byť kvalitné zázemie pre televízny prenos aj pre návštevníkov. Chceme, aby finálový zápas mal skvelú atmosféru na štadióne a dobre vyzeral v televízii. To Štadión pod Zoborom najlepšie spĺňa vo Snapbacks lige. Bonusom je možná účasť domáceho tímu vo finále. To vopred nikdy nevieme, ale Knights sú tento rok medzi hlavnými favoritmi,” vysvetlil pre ta3 podpredseda asociácie Radim Kroulík.

Pozrite si archívnu reportáž z mája 2023 o tíme Nitra Knights:

Výzva pre Nitru

Nitriansky klub je zo spolupráce nadšený, hovorí však o obrovskej výzve. „Za celý klub Nitra Knights môžem povedať, že sme nesmierne nadšení a radi, že finále bude hostiť práve Nitra Knights a že náš klub môže byť súčasťou tejto prestížnej a obrovskej udalosti, ktorá sa zapíše veľkými písmenami do dejín klubu," povedal generálny partner klubu Nitra Knights Samuel Vetrák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok