Plzeň zatiaľ Vrbu neuvoľní, Kováčik sa však nevzdáva

TASR, TA3
5.3.2012 19:44

Vedenie českého futbalového majstra Viktorie Plzeň oznámilo, že neuvoľní hlavného trénera Pavla Vrbu pre potreby slovenskej reprezentácie. Vrba tak v Plzni zrejme dodrží platný kontrakt do leta 2013.

Plzeň zatiaľ Vrbu neuvoľní, Kováčik sa však nevzdáva
SITA

Český tréner roka a bývalý kouč MŠK Žilina, je hlavným kandidátom Slovenského futbalového zväzu na post kouča národného tímu. "Po zvážení všetkých aspektov sme sa Pavla Vrbu rozhodli neuvoľniť, tréner tak dodrží platný kontrakt s Viktoriou Plzeň do leta 2013," uviedol pre české médiá manažér plzenského klubu Adolf Šádek, ktorého doplnil samotný Vrba: "Rozhodnutie vedenia klubu plne rešpektujem. Teraz sa sústredím iba na stredajší zápas s Mladou Boleslavou a následne na dôležité zápasy v rámci Gambrinus ligy."

Prezident SFZ Ján Kováčik má však pre rozhodnutie Plzne pochopenie. "Rešpektujem a chápem rozhodnutie Plzne, pretože Pavel Vrba je najlepším trénerom u našich susedov. V najbližších týždňoch sa však ešte predsa pokúsim hovoriť s druhou stranou. Nie sme v časovej tiesni, takže sa nemusíme nikam ponáhľať. Od začiatku máme pripravený aj plán B, ale ten bude aktuálny až po tom, keď Vrba bude definitívne pasé," povedal pre TASR prvý muž slovenského futbalu.

Kováčik rokoval s trénerom Viktorie Plzeň pred odletom slovenskej reprezentácie na prípravný zápas do Turecka v jednom z bratislavských hotelov. "S pánom Vrbom sme dohodnutí na podmienkach i na pravidlách. Obe strany to akceptujú. Teraz už záleží iba na Plzni, či ho uvoľní. Dohodli sme sa veľmi rýchlo, prijal i našu finančnú ponuku," vyhlásil vtedy Kováčik. Vrba podľa neho nemal žiadne špeciálne požiadavky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok