Prístup Slovenska k Ukrajine je racionálnejší, myslí si Klaus. Ukončenie spolupráce krajín považuje za absurdné

ta/Katarína Žgrlíková
11.3.2024 21:32

Česi ukončili medzivládne konzultácie a splnili sľuby spred slovenských parlamentných volieb. Prezident Peter Pavel už vtedy hovoril, že ak Fico vyhrá voľby, zhoršia sa česko-slovenské vzťahy. Čo na to hovorí jeho predchodca Václav Klaus? Viac nám povedal v ta3.

F1F36C8D-E4DF-4D4F-AC2B-2D0B8E845EDE.jpeg

Ukončenie spolupráce krajín je absurdné, myslí si Václav Klaus. Hoci za tie roky intenzita českých a slovenských vzťahov bola vždy výnimočná, nemôže sa podľa neho stať predmetom politických bojov.

“A keďže to teraz páni u nás v Prahe narušili, tak ja to považujem za veľkú chybu,“ povedal Klaus. Uviedol, že má mobil plný sms správ, aby sa ospravedlnil, a že to považuje za nešťastie, že k takému rozkolu došlo.

Politický kalkul

Myslí si, že na bežných občanov rozhodnutie českej vlády o obmedzení medzivládnych konzultácií nebude mať žiadny dopad, a že “sa nedajú oklamať pár politickými výkrikmi“. Považuje to za politický kalkul. Takisto povedal, že vždy keď príde na Slovensko, príde do ta3. Aj preto nám poskytol exkluzívny rozhovor.

Prístup Slovenska k Ukrajine považuje za racionálnejší. Uviedol, že Česko je najviac proukrajinská krajina na svete, majú najviac utečencov per capita. Tvrdí, že prvou úlohou by malo byť zastavenie vraždenia a druhou úlohou by malo byť nájdenie východiska zo situácie na Ukrajine.

Pozrite si celý rozhovor nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok