Yahoo napadli hackeri, spoločnosť odporúča zákazníkom zmeniť heslá

TA3 TASR
23.9.2016 08:58

Internetová spoločnosť Yahoo oznámila, že hackeri ukradli osobné údaje 500 miliónov používateľov. Podľa jej údajov sa útok stal koncom roka 2014, no spoločnosť prienik do dátových centier objavila až nedávno počas interného vyšetrovania.

Ukradli veľmi osobné údaje

Ako informuje agentúra AP, hackeri ukradli veľmi osobné údaje, ako sú mená používateľov, ich emailové adresy, telefónne čísla, dátumy narodenia, heslá a bezpečnostné otázky a odpovede, ktoré slúžia na identifikáciu majiteľa účtu. Yahoo odporúča zákazníkom zmeniť heslá.

Technologický portál Motherboard v auguste oznámil, že hacker s prezývkou Peace sa pokúšal na internete predať osobné údaje 200 miliónov používateľov Yahoo. Yahoo následne spustilo interné vyšetrovanie, ktoré zatiaľ nezistilo dôkazy, že pri útoku unikli aj dáta o bankových účtoch alebo kreditných kartách používateľov. Yahoo nemá ani dôkazy, že by hacker bol stále prítomný v jeho sieti.

Prehodnotia kúpnu cenu?

Správy o tomto probléme môžu vyvolať pochybnosti používateľov o bezpečnosti služieb Yahoo, a to práve v čase, keď sa firma pokúša predať svoje digitálne služby koncernu Verizon Communications za 4,8 miliardy USD. 

Verizon tak získava zámienku pre prehodnotenie kúpnej ceny alebo dokonca pre odstúpenie od transakcie. Koncern zatiaľ zaujal vyčkávací postoj a sleduje vývoj vyšetrovania. "Budeme situáciu priebežne hodnotiť cez optiku celkových záujmov Verizonu, vrátane našich klientov, akcionárov a dotknutých komunít," píše sa vo vyhlásení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok