Verstappen nemusí ostať v Red Bulle, spájajú ho s prestupom ku konkurentovi. Šéf rakúskej stajne tvrdí, že ho nebude nútiť ostať

ta3/TASR
11.3.2024 14:48

Red Bull nebude nútiť trojnásobného majstra F1 Maxa Verstappena, aby zotrval v jeho stajni až do konca platnosti zmluvy v roku 2028. Po druhej VC tejto sezóny v Saudskej Arábii to uviedol šéf Red Bullu Christian Horner.

Saudi_Arabia_Gp_Auto_Racing149657.jpg
TASR/AP

„Je to ako so všetkým v živote. Nemôžete niekoho nútiť, aby bol niekde, len pre kus papiera. Ak by niekto nechcel byť v tomto tíme, nebudeme ho nútiť proti jeho vôli,“ uviedol pre autosport.com Horner, ktorý predtým povedal, že nepochybuje o zotrvaní Verstappena v súčasnom tíme.

Napätá situácia v tíme, v spojitosti s ktorou sa hovorí o odchode technického riaditeľa Adriana Neweyho, samotného Hornera či dokonca Verstappena, zatiaľ nevplýva na výsledky tímu.

V úvodných pretekoch mali Red Bully double a Verstappen prišiel do cieľa s 20-sekundovým náskokom pred mexickým tímovým kolegom Sergiom Perezom.

„S Maxom je všetko absolútne v poriadku, v tíme pracuje dobre. Nie je tam žiadne napätie, stres a ako vidíte, v garáži je uvoľnený. To sa premieta aj do jeho výkonov na trati. Nemám žiadne pochybnosti o jeho odhodlaní do budúcnosti,“ dodal Horner.

Šéf Mercedesu Toto Wolf podľa dpa povedal, že by Verstappena rád videl v monoposte svojho tímu. Nahráva tomu odchod Lewisa Hamiltona do Ferrari v nasledujúcom ročníku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok