Bayern Mníchov zdolal Herthu a osamostatnil sa na čele tabuľky

TA3 TASR
22.9.2016 12:55

Bayern Mníchov naskočil do nového ročníka Bundesligy vo veľkom štýle. V štyroch dueloch nestratil ani bod a inkasoval iba jediný gól. Bavori si bez väčších problémov doma poradili aj s kvalitnou Hertou Berlín a po výsledku 3:0 jej pripravili prvú prehru v sezóne.

Bavori pod vedením talianskeho trénera Carla Ancelottiho vyhrali všetkých sedem súťažných zápasov od začiatku sezóny. Perfektný návrat zaznamenal aj Holanďan Arjen Robben, ktorý po 200 dňoch absencie na trávnikoch pre zranenie opäť naskočil do hry a skóroval.

Od úvodných sekúnd to bola jasná záležitosť favorita. Šance Thomasa Müllera, Roberta Lewandowského či Javiho Martineza zostali nevyužité a tak jediný gól v prvom polčase dal Francúz Franck Ribery. A ten stál naozaj zato, keď sa krídelník Bavorov pohral s dvojicou súperových obrancov, posadil na zem slovenského reprezentačného zadáka Petra Pekaríka a strelou ľavačkou otvoril skóre.

O dovtedajšom priebehu súboja svedčili aj slová športového riaditeľa Herthy Michaela Preetza, ktorý v prestávke na otázku, aký moment bol pre hostí v prvom dejstve najlepší, odpovedal: "Polčasový hvizd rozhodcu."

V druhom dejstve sa už za stavu 2:0 prezentoval jeho tradičným kúskom Robben, keď na pravej strane v 72. minúte prebral loptu do stredu ihriska a ľavačkou nezadržateľne skóroval. "Návrat je pre mňa najkrajší moment, tvrdo som kvôli tomu pracoval," citovala Robbena agentúra DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok